Hoppa till huvudinnehållet

Riksdagsvalet snart färdigräknat i Dalsland – följ resultaten här

Publicerad:
De första valresultaten när det gäller riksdagsvalet har börjat ticka in i Dalsland.
De första valresultaten när det gäller riksdagsvalet har börjat ticka in i Dalsland. Foto: Ove Rydh

Riksdagsvalsrösterna är färdigräknade i många av Dalslands valdistrikt. Strax före midnatt var fyra av sex distrikt räknade i Bengtsfors, fyra av fem i Färgelanda, fyra av sex i Mellerud och sex av sju i Åmål. Inga siffror finns för Dals-Ed.

I Bengtsfors är det hittills framför allt Sverigedemokraterna som gått framåt, med 3,4 procentenheter till 29,3 procent. Även Socialdemokraterna ökar något, medan partiet som backat mest är Centern.

S har 32,1 procent, SD 29,3, M 14,7, KD 6,9, C 6,2, V 4,5, MP 3,3 och L 2,6.

I Mellerud är just nu Sverigedemokraterna klart största parti i riksdagsvalet. Hittills toppar Sverigedemokraterna på 32,4 procent. Därefter följer S: 25,3, M 16,8, C 7,9, KD 7,0, V 3,2, MP 3,2, L 2,3.

SD störst i Färgelanda

Även i Färgelanda är Sverigedemokraterna klart största parti när ett distrikt återstår att räkna. 38,1 procent av rösterna är 6,0 procentenheter mer än i förra valet. Därefter följer S 26,9, M 12,8, C 6,9, KD 6,7, C: 3,1, V: 3,0, L: 2,8 och MP: 1,7. Raset här står Centern för som backat 5,3 procentenheter till sina 6,9 procent av rösterna.

När sex av sju valdistrikt är räknade i Åmål så toppar Socialdemokraterna med 33,2 procent, efter att ha backat något. Sverigedemokraterna noterar 28,2 procent, vilket är ett rejält kliv framåt för dem. M ökar till 15,7 procent. KD: 5,7, V: 5,2, C: 5,0, MP: 3,0, L: 2,9.

Gå in här för att själv följa utvecklingen under kvällen:

Röstresultat 2022 – kommun för kommun

Artikeltaggar

DalslandPolitikVal 2022

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.