Hoppa till huvudinnehållet

Vänsterpartiet oroar sig för vad som händer med satsningar

Publicerad:
Vänsterpartiets listetta Ewa Svensson tar ett av Vänsterpartiets två mandat i Åmåls kommunfullmäktige.
Vänsterpartiets listetta Ewa Svensson tar ett av Vänsterpartiets två mandat i Åmåls kommunfullmäktige. Foto: Andreas Dagström

Jämfört med senaste valet till Åmåls kommunfullmäktige gick Vänsterpartiet framåt. Det gläder gruppledaren Peter Olsson, samtidigt som han bekymrar sig över framtiden för vissa av den styrande majoritetens påbörjade projekt.

Från 4,7 till 5,1 procent. Trots att Vänsterpartiet gick till val med en lista full av nya namn lockade partiet fler röster än 2018 på kommunal nivå.

– Vi gick framåt och är nöjda med det. Jag tror det handlar om att vi synts och hörts och har en lista med bra personer, säger gruppledaren Peter Olsson, som själv avstod från att nomineras på nytt när listan sammanställdes.

Eftersom tiden varit kort sedan ett preliminärt valresultat presenterades har Vänsterpartiet ännu inte hunnit diskutera nästa steg. Men Peter Olsson har i alla fall varit i kontakt med övriga toppnamn i det rödgröna blocket, Michael Karlsson (S) och Lotta Robertsson Harén (MP).

– Det är en situation vi har att hantera tillsammans, säger Olsson.

Det ser ut att bli maktskifte. Vad har du att säga om det?

– Att man kan känna oro med anledning av de satsningar vi gjort och tror på. Hoppas den tillträdande majoriteten, oavsett hur den ser ut, får till ett bra styre som inte leder till ökad oroskänsla för kommuninvånarna.

Peter Olsson nämner ingen specifik satsning men bland annat har borgerliga företrädare ifrågasatt nyttan av Utvecklingsjobb Åmål.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunPeter OlssonPolitikVal 2022Vänsterpartiet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.