Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Dra in på mat för att ha råd med sjukresorna

Publicerad:
Insändarskribenten tycker till exempel det är konstigt att den som behöver sjukresor behöver ligga ute med pengarna i tre veckor innan frikortet beviljas.
Insändarskribenten tycker till exempel det är konstigt att den som behöver sjukresor behöver ligga ute med pengarna i tre veckor innan frikortet beviljas. Foto: Daniiel Strandroth

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Apropå artikel med Vänsterpartiet. Förkortad arbetstid för hemtjänst skulle göra omvårdarna mindre slitna och färre skulle ständigt vara sjukskrivna. Men de måste alla vara eniga och där har det brustit tidigare.

Alliansen och Miljöpartiet, som styr regionen vilket många inte har kunskap om, har gjort livet till ett elände för oss. Vi fattigpensionärer har blivit fattigare.

Enkel resa kostade tidigare 80 kronor, nu höjt till 125 kronor och fram och åter 250 kronor. Jag tränar två gånger i veckan under en period och det blir 500 kronor per vecka förutom resor till vårdcentral och tandläkare.

Nu får man dra in på mat för att kunna betala detta.

För varje vårdresa ska ansökningsblankett om frikort fyllas i och man ska ha vårdintyg som ska skickas in. Västtrafik har alla sjukresor på datorerna, så varför denna byråkrati? Sen ska det behandlas i tre veckor. Ytterligare pengar att lägga ut. Dem har jag aldrig fått tillbaks. För oss som är dåliga är detta jobbigt. I Värmland ser den som kör direkt på displayen hur mycket patienten har kommit upp till.

Jag vet att ni i Vänstern kämpat för oss i detta. Fortsätt kämpa för oss!

Kerstin Karlsson

Insändare: Vi kämpar för förkortad arbetstidS tar upp V-tråd – vill utreda kortad arbetsvecka i vården

Artikeltaggar

ÅmålHemtjänstInsändareSjukresor Västra GötalandVänsterpartietVästtrafik