Hoppa till huvudinnehållet

Vikentalang kallad till fotbollförbundets regionala läger

Publicerad:
Vikens Nellie Lövenhamn är Dalslands enda representant på Svenska Fotbollförbundets regionala läger som just nu pågår i Göteborg. Här syns hon i en duell med Tössespelaren Anna Ödman.
Vikens Nellie Lövenhamn är Dalslands enda representant på Svenska Fotbollförbundets regionala läger som just nu pågår i Göteborg. Här syns hon i en duell med Tössespelaren Anna Ödman. Foto: Elinor Thuresson

IF Vikens Nellie Lövenhamn är en av 46 tjejer som kallats till Svenska Fotbollförbundets regionala läger i Göteborg.

Mellan den 19 och 22 september genomförs tre regionala läger för flickor födda 2006, i Hallsberg, Göteborg och på Bosön.

En av de kallade tjejerna till Göteborgslägret är Vikentalangen Nellie Lövenhamn. På lägret varvas teori och praktik och bland annat kommer det att spelas en internmatch.

Syftet med dessa regionala läger är att låta fler spelare få en likvärdig utbildning som landslagsspelarna inom områden som fotbollsfysiologi, fotbollspsykologi, kost och antidoping.

Bland instruktörerna på lägret i Göteborg deltar bland andra förbundskaptenen för F16-landslaget, Lotta Hellenberg samt Kristín Geirsdóttir, fystränare i Kristianstads DFF.

Artikeltaggar

ÅmålFotbollIF VikenSvenska Fotbollförbundet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.