Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Brottsförebyggande åtgärder för att motverka djurplågeri

Publicerad:
Kalvar och kycklingar bör vara kvar hos modern, anser insändarskribenten.
Kalvar och kycklingar bör vara kvar hos modern, anser insändarskribenten. Foto: Peter Bäcker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I syfte att motverka djurplågeri föreslås en ny djurhållning där andra djurarter både skonas och lever, vuxna lär inte barn att vara snälla när de använder logiska felslut och misskrediterar/diskrediterar med ord såsom extrem, militant och misantrop.

Förbeställning och således möjlighet till att inrätta en tjänst till människor med blindhet, vassla och äggprotein från mikroorganismer, och odlade muskelceller skulle möjligtvis medverka till att kalv och kyckling är kvar hos modern, och till modersmjölksersättning, vaccin tillverkat via odlade celler alternativt jäst, tissue engineering, alternativ till antibiotika, och motverka matsvinn.

Djurpassager emellan food forests även anpassade till andra djurarter, däribland de som pollinerar, skulle möjligtvis medverka till utevistelse, skugga och vindskydd, och transport av näringsämnen, såsom fosfor, kväve och järn, och frön. Djurterapi skulle möjligtvis medverka till insyn i djurhållningen, och till att fler människor som har psykisk ohälsa genomgår en lyckad behandling av den orsaken att man då har tillgång till fler djurarter.

Så skapar vi en vegansk värld – ett pragmatiskt förhållningssätt?

Artikeltaggar

Insändare