Hoppa till huvudinnehållet

664 åskådare såg Sveriges P18-landslag vinna på Rådavallen

Publicerad:
Det svenska P18-landslaget besegrade Norge med 4–2 inför 664 åskådare på Rådavallen i Mellerud och vann trenationsturneringen före Island. Norge kom sist.
Det svenska P18-landslaget besegrade Norge med 4–2 inför 664 åskådare på Rådavallen i Mellerud och vann trenationsturneringen före Island. Norge kom sist. Foto: Peter Gustafsson

Det svenska P18-landslaget besegrade båda sina nordiska kollegor Island och Norge i den trenationsturnering som spelade i Mellerud och Åsebro. I sista matchen besegrade Sverige det norska laget med 4–2 (1–1) på Rådavallen.

Annars var det Norge som inledde matchen bäst och tog ledningen redan efter åtta minuter. Sverige spräckte nollan först i den 37:e minuten då Amar Ahmed Fatah satte kvitteringen.

Wilgot Marshage gav de blågula ledningen i början av andra halvlek, men efter en timmes spel kvitterade Alwande Roaldsöy för Norge. Tio minuter före full tid gav Marshage, som spelar i storklubben AC Milan, på nytt det svenska landslaget ledningen och på stopptid fastställde Williot Swedberg slutresultatet till 4–2. Sverige vann turneringen med Island på andra plats.

Artikeltaggar

FotbollLandskampMellerud

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.