Hoppa till huvudinnehållet

Nya Stålia halls konkurs: ”Finns flera fordringsägare”

Publicerad:
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Skatteverket har lämnat in en konkursansökan mot Åmålsföretaget Nya Stålia Hall. Företaget har skulder på över en halv miljon kronor till staten. Inga anställda berörs av konkursen.

Det är staten, genom Skatteverket, som har ansökt om konkursen. Bakgrunden är att Nya Stålia Hall AB har skulder till staten på sammanlagt 541 124 kr.

Skatteverket ansökte om konkurs den 2 augusti och företaget försattes sedan i konkurs den 29 augusti.

Tidigare i år genomförde Kronofogden en utredning om företagets tillgångar och möjligheter att betala skulderna. Av utredningsrapporten framgick att företaget saknade tillgångar för full betalning av utmätningsfordringen.

När det gäller bolagets tillgångar och skulder kommer de att sammanställas i en bouppteckning som ska vara klar den 11 oktober.

– Jag har ännu ingen sammanställning av skulderna men det finns andra fordringsägare än Skatteverket. Storleken på de totala skulderna kommer att framgå av bouppteckningen, skriver konkursförvaltaren Paula Save på Advokatfirma Hammar AB i ett mail.

Bolaget har haft finansiella problem tidigare. Så sent som år 2020 inleddes en rekonstruktion av företaget.

Företaget har ingen verksamhet i dag och det är därför inga anställda som berörs av konkursen.

Företaget registrerades den 17 december 2013 och har haft sitt säte i Åmål.

Artikeltaggar

ÅmålKonkurserNäringsliv

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.