Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Stort intresse för att samla frimärken

Publicerad:
För 50 år sedan var det populärt att samla på frimärken. Här är det filatelistföreningens Cuno Kvist som visar frimärken för skolbarn.
För 50 år sedan var det populärt att samla på frimärken. Här är det filatelistföreningens Cuno Kvist som visar frimärken för skolbarn.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Samla frimärken. Frimärkssamlandet är en gammal hobby som säkert en och annan sysslar med i mindre eller större omfattning. I dagarna har Posten i Åmål gjort en drive bland skolor, ålderdomshem och hos filatelistföreningen i Åmål för att ytterligare öka intresset för denna hobby. Postens filmbil har varit med och visat filmer kring samlandet samt dessutom en film ”From Sweden with love” som visats i ett antal länders TV- apparater. Intresset för postdriven har varit mycket stort på samtliga plaster där teamet kommit på besök.

1997

På marsch för barn och gamla. Tysta, men med talande plakat, drog Åmål ut på gatorna för att demonstrera mot de planerade nedskärningarna inom barnomsorgen och äldrevården.

Mellan 500 och 800 föräldrar, barn och andra intresserade tågade i onsdags från Norra Hamnplan till stadshuset, där de lämnade över protestlistor, påskrivna av drygt 2 500 Åmålsbor, till kommunalrådet Bengt-Åke Karlsson.

2012

Full fart i musteriet. I fjol tog Åmåls Trädgårdsförenings musteri emot sex ton äpplen. Av det tillverkades 3 000 liter must.

– Och trots att vi för en rätt anonym tillvaro utan reklam och annat, så har vi inte en droppe kvar av förra årets produktion, säger Stig Berglund.

Säsongen 2012 är än så länge ett oskrivet blad i föreningens historiebok.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls trädgårdsföreningBengt-Åke KarlssonPostnordSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.