Hoppa till huvudinnehållet

Ballongkorg och DNA-prov: Många aktiviteter på Seniordagen

Publicerad:
Studieförbundet Vuxenskolan och ABF var några av utställarna på Åmålsgården på minimässan i samband med Seniordagen ifjol. På måndag förmiddag är det åter dags för för det årligt återkommande evenemanget.
Studieförbundet Vuxenskolan och ABF var några av utställarna på Åmålsgården på minimässan i samband med Seniordagen ifjol. På måndag förmiddag är det åter dags för för det årligt återkommande evenemanget. Foto: Fredrik Tacacho

På måndag förmiddag är det dags för den årligt återkommande Seniordagen, som ska inspirera till en aktiv fritid för seniorer, i uppfräschade lokaler i Åmålsgården. Bland annat kommer Medpro Clinic att presentera sitt nya äldreteam.

Seniordagen, som arrangeras av Åmåls kommun i samarbete med Samverket och Studieförbundet Vuxenskolan, erbjuder allt från möjligheten att få kliva in i Dalslands ballongklubbs visningskorg till att Åmåls-Dals Filatelistförening erbjuder värdering av frimärken. Åmåls Släktforskare ger möjligheten att lämna DNA-prov.

Maria Larsen är sedan mitten av augusti ny enhetschef på Åmålsgården och sedan hon tillträdde har Åmålsgården fått nya möbler och mycket annat har gjorts för att fräscha lokalerna. Hon kommer att inleda Seniordagen med ett kort framförande.

Seniordagen brukar locka mycket folk och årets välkomponerade program kommer säkerligen att locka något hundratal besökare till Åmålsgården.

Artikeltaggar

ÅmålÅmål SeniordagFritid och livsstilVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.