Hoppa till huvudinnehållet

Låt Sveriges miljardärer betala hushållens solpaneler

Publicerad:
Solpaneler på ett villatak.
Solpaneler på ett villatak. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sveriges miljardärer har tillsammans en förmögenhet som är större än statens medel. De senaste 20 åren har antalet miljardärer i Sverige ökat.

Statens räddningsinsatser vid ekonomiska kriser har bidragit till att många som redan hade det gott ställt har blivit miljardärer. Samtidigt har staten fått mindre medel för att hantera klimatomställningen. Sedan industrialiseringen har användningen av fossila bränslen varit en förutsättning för den ekonomiska rikedom som miljardärerna har i dag. Sveriges klimatomställningen kommer att gå mycket fortare om miljardärerna, som i dag är rikare än staten, betalar för hushållens solpaneler.

Maria

Artikeltaggar

InsändareKlimatSkatterSolenergi