Hoppa till huvudinnehållet

Tonåring kräktes blod efter att ha rökt hasch – polisen varnar för riskerna

Publicerad:
En tonåring i Åmål fick föras till sjukhus efter att ha rökt hasch och blivit illamående. Nu varnar polisen för följderna av haschbruk.
En tonåring i Åmål fick föras till sjukhus efter att ha rökt hasch och blivit illamående. Nu varnar polisen för följderna av haschbruk. Foto: Sören Turesson

En ung man under 18 i Åmål fick natten mot söndagen föras till sjukhus efter att ha rökt hasch och blivit våldsamt illamående.

– Det var en mor till en flicka som gjorde en anmälan om att dottern och pojkvännen köpt droger i form av färdigrullat hasch. Och pojken blev så dålig att han började kräkas blod och fick föras till sjukhus med ambulans, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Händelsen inträffade i Åmål under natten mot söndagen och pojkens tillstånd var på söndagsmorgonen okänt.

Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson, varnar för riskerna med att köpa och använda droger.
Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson, varnar för riskerna med att köpa och använda droger.

Hans-Jörgen Ostler vill passa på att uppmana föräldrar att prata med sina barn om riskerna att köpa och bruka droger.

– Det är ju så att en narkotikaförsäljares första och enda prioritering är att sälja mer droger och kan man göra drogerna mer beroendeframkallande så ligger det i hans intresse. Så man ska aldrig lita på någon innehållsdeklaration när man köper droger.

Polisen har i samband med händelsen upprättat en anmälan om narkotikabrott.

– Men det finns i nuläget ingen som är delgiven misstanke.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusHans-Jörgen OstlerNarkotikabrott

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.