Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Jakt på villatomter för nybyggnationer

Publicerad:
Reporter Liselotte Lans
Liselotte Lans
liselotte.lans@provinstidningen.se
Åmåls kommun jagade tomter att bygga nya villor på för 50 år sedan. Här är Elisebergsområdet innan det blev fullt av villor.
Åmåls kommun jagade tomter att bygga nya villor på för 50 år sedan. Här är Elisebergsområdet innan det blev fullt av villor.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Villatomter sinar. Det är i dag ont om kommunägda villatomter i Åmål. De tomter på Elisebergsområdet som kommunen ägt är samtliga sålda. Nästa område som kommer att exploateras blir Hammarshaget, området öster om Karlstadsvägen vid den norra infarten till Åmål. Kommunen äger större delen av detta markområde och förhandlingar pågår med de enskilda markägarna om inköp av resterande mark.

1997

Lyckad satsning på små lägenheter. Ombyggnaden av ett bostadshus på Schölinsgatan på Höglunda, från 16 stora lägenheter till 38 mindre, var ett lyckat drag av ägaren Åmåls kommunfastigheter AB.

– En succé, samtliga lägenheter är uthyrda och vi är förstås mycket nöjda med resultatet, säger fastighetsbolagets verkställande direktör Kaj Lovell.

2012

Fuktskadat tak. Taket på Åmåls simhall måste läggas om på grund av läckage och fuktskador.

– Vi har lämnat klartecken för projektering och räknar med att ha taket klart för slutbesiktning i september nästa år, säger kommunalrådet Michael Karlsson (S).

I förra veckan anvisade kommunfullmäktige 3,7 miljoner kronor till investeringar och underhållsarbeten i Åmåls simhall och ishall. Bland annat skall värmesystemet anslutas till fjärrvärmenätet. Det är Åkab som har utrett de båda hallarnas tekniska status och undersökt problemen med simhallens läckande tak.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

Bostad och byggenMichael KarlssonProvinstidningen DalslandSamhälleÅkabÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.