Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls Ridklubbs Lisa Magnusson segrade i Carlstad Horse Show

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Åmåls Ridklubbs Lisa Magnusson, från Tösse, segrade tillsammans i med Claudius Fortius i en 130-hoppning i Carlstad Horse Show.
Åmåls Ridklubbs Lisa Magnusson, från Tösse, segrade tillsammans i med Claudius Fortius i en 130-hoppning i Carlstad Horse Show. Foto: Nils Lidén

Det blev fina framgångar för Åmåls Ridklubb i Carlstad Horse Show den gångna helgen, där Lisa Magnusson och Claudius Fortius segrade i en 130-hoppning och Frank Kutscher slutade tvåa med Coen i högsta klassen.

Carlstad Horse Show, som arrangerades av Karlstads ridklubb med omkring 350 starter den gångna helgen, med hopptävlingar i klasser upp till 140 centimeter fanns flera ekipage från Åmåls Ridklubb på plats och gjorde fina ritter.

Stella Olsson och Rafael W. startade på fredagen i en 115-hoppning och blev placerade som tvåa i klassen. Ekipaget startade även på lördag en 120-klass, men där blev det ingen placering. På söndagen startade de en 110-klass och där fick det ytterligare en fin andraplats. Så det blev två rosetter med hem för Stella Olsson.

Meriterande seger

Lisa Magnusson och Claudius Fortius startade i klasserna 120 och 130 centimeter på fredagen. I klassen 120 blev ekipaget placerade som tvåa. I 130-klassen slog ekipaget till med en meriterande seger.

Stella Olsson och Rafael W. slutade på andra plats i en 110-hoppning i Carlstad Horse Show.
Stella Olsson och Rafael W. slutade på andra plats i en 110-hoppning i Carlstad Horse Show. Foto: Nils Lidén

Lisa Magnusson och ”Clabbe” startade även på lördagen en 130-hoppning och gjorde en fin och snabb runda som var sekunder snabbare än vinnaren men tyvärr blev det ett nerslag. Det räckte ändå till en fjärdeplats och för Lisa Magnusson och ”Clabbe” blev det tre rosetter med hem från Karlstad.

Kutscher kom tvåa

Elvira Karlsson och hennes Zico startade på fredagen i 130 och på lördagen i både 130 och 135-hoppning. Marleen Dahlbäck och Franklin startade på fredagen i 110 och 110 men ingen placering med hem för dessa ekipage denna gång.

På söndagen startade Frank Kutscher två hästar, Alice och Coen, i en 130-klass. Där blev Frank och Alice placerade på femteplats. I helgens högsta klass som gick över hinderhöjden 140 centimeter startade Frank Kutscher och Coen.

Klassen vanns till slut av Elin Jansson från Örebro efter en spännande omhoppning och Frank Kutscher och Coen slutade på en fin andraplats.

Frank Kutscher och Coen kom på andra plats i högsta hoppklassen, 140, i Carlstad Horse Show.
Frank Kutscher och Coen kom på andra plats i högsta hoppklassen, 140, i Carlstad Horse Show. Foto: Nils Lidén

Artikeltaggar

HästsportKarlstadTösseÅmåls Ridklubb

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.