Hoppa till huvudinnehållet

Storkoncern köper Melleruds Nyheter

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Stampen Media, med Göteborgs-Posten i Göteborg som flaggskepp, köper gratistidningen Melleruds Nyheter./ARKIVBILD
Stampen Media, med Göteborgs-Posten i Göteborg som flaggskepp, köper gratistidningen Melleruds Nyheter./ARKIVBILD Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Stampen Media köper Melleruds Nyheter. Detta meddelade koncernledningen i pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

Under året har Stampen Media aviserat nya satsningar i tre västsvenska kommuner: Borås, Härryda och Mark.

– Köpet av Melleruds Nyheter ligger i linje med vår strategi att fortsätta stärka vår närvaro i Västsverige. Melleruds Nyheter har en väldigt stark ställning på sin marknad. Vi ser fram emot att få in tidningen i Stampenfamiljen, säger Stampens vd Johan Hansson i pressmeddelandet.

Sebastian Hellberg, tidigare ägare till Melleruds Nyheter, säger så här om affären:

– Tidningen och medarbetarna förtjänar en ägare som Stampen Media, som kan bidra mer aktivt till utvecklingen. Medarbetarna och affären kommer att utvecklas på ett helt annat sätt via Stampen Media. Min förhoppning är att tidningen kommer att drivas vidare i samma anda som tidigare, med fokus på äkta lokal journalistik och med Stampens möjligheter att utveckla den digitala affären.

Stampen Media

Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I koncernen ingår tolv prenumererade morgontidningar, bland annat Bohusläningen, Göteborgs-Posten och TTELA, samt tre gratistidningar, däribland Alingsås-Kuriren.

Artikeltaggar

BoråsFacebookHärryda kommunJohan HanssonJournalistikMedierMellerudNöje/KulturStampenTidningarTwitterUtmärkelser

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.