Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Odal lämnade hamnen i Åmål för nytt ställe på Nygård

Publicerad:
För 25 år sedan flyttade före detta Lantmännen och Odal, numera Granngården, till sin nuvarande plats på Nygård i Åmål.
För 25 år sedan flyttade före detta Lantmännen och Odal, numera Granngården, till sin nuvarande plats på Nygård i Åmål.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Fogden får starkare sken. Några större nyheter finns inte i statsförslaget för Åmåls kommun men väl hittar man några unika sådana. Fritidsstyrelsen får sålunda 11 000 kronor för att förbättra fyrskenet från Fogden. När Örnäsvallen då och då flödar i ljus, drunknar skenet från Fogdens fyr i detta och ankommande fartyg riskerar att komma ur kurs. Seglationsstyrelsen har påtalat detta och avsikten är nu att lägga ut en elkabel från Näsåsen till Fogden och ersätta fyrens gasbelysning med starkare el.

1997

Odal flyttar till Nygård. Nu är det klart att Odal, före detta Lantmännen, flyttar från inre hamnen i Åmål till Fågelmyrsgatan på Nygård.

– Det kommer att ske någon gång under våren 1998. Vi får nya lokaler ute vid Dalhall och kommer att hyra fastigheten av Olssons Rör och Energi AB, säger Odals marknadsområdeschef Kjell Andersson i Uddevalla.

2012

Låg perrong hinder för rörelsehindrade. Den låga perrongen på Åmåls järnvägsstation gör det svårt för rörelsehindrade att ta sig av och på tåget. Kommunens trafikplanerare Olle Andersson säger att han skall kontakta Trafikverket för att påtala bekymren med den låga perrongen i Åmål.

Perrongen byggdes om för några år sedan, men då gjordes ingenting åt höjden. Det blir ett högt steg för att komma upp på de nya tågen.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålFågelmyrenFogdenJärnvägLantmännenNygårdSamhälleTrafikverketVänern

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.