Hoppa till huvudinnehållet

Högläsning i bokhandeln när Estby signerade sin limerickbok

Publicerad:
När hans företrädare som ansvarig för Bokdagar i Dalsland dök upp i Åmåls bokhandel, Anita K Alexandersson, infriade Victor Estby sitt löfte att högläsa ur boken ”En IT-man från Ulan Bator och andra limerickar”.
När hans företrädare som ansvarig för Bokdagar i Dalsland dök upp i Åmåls bokhandel, Anita K Alexandersson, infriade Victor Estby sitt löfte att högläsa ur boken ”En IT-man från Ulan Bator och andra limerickar”. Foto: Ove Rydh

Victor Estby, i Åmål mest känd verksamhetsledare för Bokdagar i Dalsland, högläste ur sin nya limerickbok när han gästade bokhandeln på lördagen.

Författaren och journalisten Victor Estbys senaste bok heter ”En IT-man från Ulan Bator och andra limerickar”. Boken innehåller ett urval av Estbys produktion av limerickar som pågått under 35 års tid.

Inspirerad av Hasse Alfredsson inledde han sitt skrivande av dikter i versformen redan som tonåring, berättade han i samband med signeringen på Åmåls bokhandel på lördagen.

Lagom till att hans företrädare Anita K Alexandersson kom för att köpa sitt exemplar, passade Estby att högläsa ur boken.

Släpptes på bokmässan

Han släppte sin bok nya bok på Bokmässan i Göteborg. På fredagen signerade Victor Estby sin bok i Bengtsfors och senare väntar Trollhättans poesifestival, samt ett Stockholmsbesök och ytterligare en boksignering i Göteborg.

Solweig Johansson, Ulla Linge och Inger Olander var bland de första i kön för att köpa böcker av Victor Estby och få dem signerade.
Solweig Johansson, Ulla Linge och Inger Olander var bland de första i kön för att köpa böcker av Victor Estby och få dem signerade. Foto: Ove Rydh
Inger Olander fick sin bok signerad och passade på att byta några ord med Victor Estby.
Inger Olander fick sin bok signerad och passade på att byta några ord med Victor Estby. Foto: Ove Rydh

Artikeltaggar

ÅmålBengtsforsBöckerDalslandGöteborgLitteraturTrollhättanUlan BatorVictor Estby

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.