Hoppa till huvudinnehållet

Skytte och spegelvända kartor: Fem Dalslandsklubbar på läger i Åmål

Publicerad:
Lägerdeltagarna höll till på Örnäs och bodde i Kamratgården.
Lägerdeltagarna höll till på Örnäs och bodde i Kamratgården. Foto: Åmåls OK

Ungdomar från fyra inbjudna orienteringsklubbar i Dalsland gästade Åmål och Örnäs för ett tvådagarsläger och provade på elektroniskt skytte och att orientera sig med spegelvänd karta.

Med spegelvänd karta var ungdomarna på Dalslandslägret, som var för dem mellan 9 och 14 år som sprungit i tävlingsklass, tvungna att tänka omvänt. Syftet med lägret som hölls förra helgen är att öka sammanhållningen mellan klubbarna i Dalsland.

Orienteringsskyttet, ett elektroniskt skytte med poängräkning som hölls på en av gräsplanerna vid Kamratgården, hade Mångkampsförbundet satt upp. De indikerade grön prick vid träff och röd prick vid bom.

Prisutdelning avslutade

Sammanlagt var det 28 ungdomar, plus ett antal ledare, från arrangörsklubben Åmåls OK och fyra andra Dalslandsklubbar som deltog i Dalslandslägret med övernattning inne i Kamratgården. De inbjudna klubbarna var Eds SK, OK Kroppefjäll, OK Skärmen från Högsäter och Stigsökarna från Bengtsfors.

Dalslandslägret avslutades med att alla ungdomar som deltagit i O-ligan anslöt framåt lunchtid på söndagen. Avslutningen bjöd på brännbollsspel, korvgrillning och prisutdelning för O-ligan och ett stort antal barn och ungdomar på plats.

Mångkampsförbundet hade satt upp skyttet som uppskattades av ungdomarna.
Mångkampsförbundet hade satt upp skyttet som uppskattades av ungdomarna. Foto: Ove Rydh
Joel Gustafsson, Jack Mattsson, Oskar Galle och ledaren Liselott Ahlstedt vid skyttet.
Joel Gustafsson, Jack Mattsson, Oskar Galle och ledaren Liselott Ahlstedt vid skyttet. Foto: Ove Rydh
Längst till vänster Hans Mandahl därefter står ungdomarna Emil Hellström, Simon Skott, Jonna Jensen Åhl, Joel Gustafsson, Oskar Olsson och Colin McCann redo på startlinjen.
Längst till vänster Hans Mandahl därefter står ungdomarna Emil Hellström, Simon Skott, Jonna Jensen Åhl, Joel Gustafsson, Oskar Olsson och Colin McCann redo på startlinjen. Foto: Åmåls OK

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls OKEds SKHögsäterKamratgårdenOrienteringPrisutdelningarStigsökarnaTräning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.