Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Nalle kan vara bondens bästa dräng

Publicerad:
Länsstyrelsens maskinkonsult Robert Thorsén slog ett slag för mobiltelefonen på Kristinedal.
Länsstyrelsens maskinkonsult Robert Thorsén slog ett slag för mobiltelefonen på Kristinedal.

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Inbrott hos polisen – Tjuvs bil återtogs. Det låter som en fantasifull saga men är faktiskt sant det prov på utomordentlig fräckhet som en man natt till i dag visade i Mellerud. Genom att helt enkelt göra inbrott i polisstationens garage och därigenom tillgripa en personbil som troligtvis var hans egen och som polisen en kort stund dessförinnan omhändertagit.

1997

Nalle kan vara bondens bästa dräng.

– Farligt med stress och ensamarbete.

Mobiltelefonen är ett viktigt arbetsredskap för den moderna lantbrukaren. ”Nallen” är nästan lika nödvändig som förbandslådan.

– Stressen och brådskan för att hinna med så mycket som möjligt innebär en olycksrisk. Då kan det vara bra att ha telefon med i traktorn eller tröskan, sa maskinkonsulent Robert Thorsén på LRF:s säkerhetsdag på Kristinedal.

2012

Fartfylld show på Åmåls torg. Edvinsson och Karlsson bjuder på sketcher och musik. På lördag är det premiär för ungdomsshowen ”Brikanyl on Stage” på torget i Åmål. Arrangörerna utlovar en fartfylld föreställning, fullspäckad med humor dans och musik.

– Det känns lite nervöst, men jag tror det ska gå bra, säger Anton Karlsson, som tillsammans med kompisen Jakob Edvinsson står bakom showen.

Artikeltaggar

ÅmålArbetsmiljöInbrottLandsbygdLänsstyrelsen i Västra Götalands länLRFMellerudPolisenSamhälleShowerStress

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.