Hoppa till huvudinnehållet

Där kom den, Oti Stars första seger

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Maria E Persson red Åmålshästen Oti Star till karriärens första seger i måndags på Färjestad. Här från seger i Årjäng tidigare med Realistic.
Maria E Persson red Åmålshästen Oti Star till karriärens första seger i måndags på Färjestad. Här från seger i Årjäng tidigare med Realistic. Foto: Björn Martinsson

Det blev Åmålsseger vid Färjestads breddtrav i måndags och hästen som gjorde det var varmblodet Oti Star.

I åttaåringen och karriärens 57:e start kom alltså första segern och detta i montéloppet väl understödd av rutinerade Maria E Persson från Årjäng. Hästen kom från ett andrapris i Årjäng näst senast och visade då uppåtform.

Maria red ett spårsnålt lopp och när det var dags för avgörande gick Oti Star undan över upploppet och vann smått överlägset med fem längder ner till tvåa och favoriten Born Winner.

Segertiden noterades till 1.16,4/2 140 meter och oddset 11,91.

Dage Eriksson från Åmål är uppfödare och ägare och hästen tränas av Anders Elehn.

Ett andrapris denna regniga måndag fixade Fixie efter ett rappt upplopp där det dock fattades en hals till vinnaren Joleno Boko och båda noterade tiden 1.15,2a/2 140 meter. Äger och tränar gör Maria Bäckström och stoet kördes av Peter Zadel.

I kallblodsloppet tog Hans-Olof Lundgren ett tredjepris med Lemolino.

Prisplaceringar kan vi också notera för Åmålshästarna Looks Magic, Jinx’Em och Simb Modesty.

Artikeltaggar

Anders ElehnFärjestadFärjestadstravetTravÅmålÅmålstravetÅrjängÅrjängstravet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.