Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: "Olle på taxi” löser skolskjutsproblem

Publicerad:

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Åmålsinitiativ ger säkrare skolskjuts. Olle Johansson eller ”Olle på taxi” som han är mera känd som tog sig en funderare på hur man skulle lösa problemet med klumpiga skyltar fram och bak på skolskjutsar och kom småningom på en lösning.

Till taxibilarnas takskylt har nu konstruerats ett tillbehör som enkelt sätts ovanpå den ordinarie skylten. Påsättningsskylten är målad i rött och gult och försedd med texten ”Taxi skolskjuts”.

1997

Akelius fick nej av Nutek. Statens närings- och teknikutvecklingsverk, Nutek, ger inget stöd till Akelius Finansservice AB:s etablering i Åmål. Avslaget motiveras med att informationen om stöd och bidrag till företag och privatpersoner är ”oseriös och därför kan väcka förargelse”.

Avslaget är grundat på en färsk paragraf i Nuteks förordning om regionalpolitiskt företagsstöd. Förändringen infördes efter att ett bryggeri fått företagsstöd för att börja tillverka alkoläsk.

2012

Kommunen förlikas inte med Dalbobåtar. Åmåls kommun säger nej till förlikning som en lösning på tvisten med Dalbobåtar efter branden i den gamla hamnterminalen i januari 2010. Kommunen vill att ärendet avgörs i domstol.

– Vi vill få ett klargörande från tingsrätten om huruvida vi har gjort rätt eller fel. Om Åmåls kommun har gjort fel så skall Dalbobåtar få full kompensation, säger kommunalrådet Michael Karlsson (S).

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

AkeliusÅmålÅmåls kommunBränderDomstolarMichael KarlssonNutekProvinstidningen DalslandSamhälleSkolskjutsTvister

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.