Hoppa till huvudinnehållet

Strong De La Hoya och Upcoming Artist i topp i Årjängsfinalen

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Strong De La Hoya och Jan Silvén som tog hem Amatörkuskchampionatet i Årjäng.
Strong De La Hoya och Jan Silvén som tog hem Amatörkuskchampionatet i Årjäng. Foto: Björn Martinsson

Årjängstravet körde sin säsongsfinal i torsdags med ett lunchtrav. Stora pengar på V4-spelet där kallblodet Frida Scott skrällde i V4-avdelning 2 till oddset 139,39.

Åmålsframgångar blev det i de två sista loppen och utanför V4-ramen.

I oktoberstayern var Strong De La Hoya bara bäst efter att Jan Silvén kört till ledningen efter 650 meter. Väl där framme var sjuåringen aldrig hotad utan gick i mål med två längder före Hard Center och noterade 1.17,3/3 180 meter.

Bra avslutning i detta lopp gjorde Il Frate Am som spurtade friskt till fjärdepriset för Roger Anderberg.

Storslam till Åmålshästar i årets sista lopp där segern gick till Upcoming Artist som kom med en fin slutrökare och hade tre längder tillgodo på likaså Åmålshästarna Tornado Jet och Anders Elehn samt Lightbay och Thomas Martinsson.

Upcoming Artist och Roger Anderberg var först över mållinjen av en Åmålstrio.
Upcoming Artist och Roger Anderberg var först över mållinjen av en Åmålstrio. Foto: Björn Martinsson

Tredjepris också denna finaldag i Årjäng till Nisse Sånna medan det blev prisplaceringar för Tors Spik och Mahara Star i sina lopp.

Kusk- och tränarchampion på Årjängstravet 2022 blev Björn Goop. I Ungdomschampion var det Iina Aho i topp. Amatörkuskchampionatet gick till Färjestads Jan Silvén och bland B-tränarna tog Åmåls Mikael Ekström hem ligan.

Artikeltaggar

Anders ElehnBjörn GoopFärjestadJan SilvénPlaya de la Madera (strand i Spanien, Provincia de Las Palmas)TravV4ÅmålÅrjängÅrjängstravet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.