Hoppa till huvudinnehållet

Elis Berntsson från Åmåls SS uttagen i Västsvenska Simförbundets talangprogram

Publicerad:
Åmåls Simsällskaps nytillskott Elis Berntsson, 13 år, är en av sex simmare i sin ålderskull som Västsvenska Simförbundet tagit ut i ett talangprogram.
Åmåls Simsällskaps nytillskott Elis Berntsson, 13 år, är en av sex simmare i sin ålderskull som Västsvenska Simförbundet tagit ut i ett talangprogram. Foto: Åmåls Simsällskap

Västsvenska Simförbundet, VSSF, driver ett talangprogram där de bästa simmarna i distriktet uppmärksammas och får möjligheten till specialträning. I år är Elis Berntsson, 13, från Åmåls Simsällskap en av distriktets uttagna till Team Future.

Team Future är ett läger där några av de bästa simmarna i distriktet får möjlighet att träffas, träna ihop och framförallt ha roligt tillsammans. Uttagningen till Team Future sker på FINA-poäng från tävlingar och i år har Elis Berntsson från ÅSS blivit uttagen på 100m fjärilsim.

Det tas ut sex simmare och två reserver i laget i det stora västsvenska distriktet och Elis Berntsson från Åmål är alltså en av dessa. Lägret hålls i Falköping 20–22 januari med tränare från Kungälv och Mölndals Allmänna Simsällskap.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SimsällskapSimsportTävlingar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.