Hoppa till huvudinnehållet

Inbrottsförsök mitt på dagen i Säfflevilla: ”Brukar öka på hösten”

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Ett inbrottsförsök i en villa i Säffle har rapporterats in till polisen. Det är dock inte den här ytterdörren som skadats./ARKIVBILD
Ett inbrottsförsök i en villa i Säffle har rapporterats in till polisen. Det är dock inte den här ytterdörren som skadats./ARKIVBILD Foto: Janerik Henriksson/TT

Under torsdagen gjordes ett inbrottsförsök i en villa i Säffle. Försöket misslyckades.

Vid 15-tiden på torsdagen upptäckte villaägaren skador på ytterdörren och larmade polis. Skadorna tyder på att ett inbrottsförsök gjorts. Men ingen hade av allt att döma tagit sig in i huset.

Om tjuven stördes av något och avbröt inbrottsförsöket är oklart. Det finns i dagsläget inga rapporter om vittnen till händelsen.

– Inbrotten brukar öka vid den här tidpunkten, på hösten. Ofta handlar det om inbrott dagtid. Vi har hört att inbrotten nu ökar i Karlstad och Hammarö och kanske är det på väg ner hit, säger Hans Elvingson, förundersökningsledare på polisen i Säffle.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHammaröInbrottKarlstadSäffleVillor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.