Hoppa till huvudinnehållet

Nattlopp växer med fler lopp och får halloweentema – med eldar och ljusshow

Publicerad:
Säffle Skidklubbs nattlopp anordnas för andra året i rad. Denna gång större än tidigare. (arkiv)
Säffle Skidklubbs nattlopp anordnas för andra året i rad. Denna gång större än tidigare. (arkiv) Foto: Cecilia Snöbohm

Förra året hade Säffle Nattlopp sin debut. I år är det tillbaka fast med ett ännu större arrangemang. Den 29 oktober kommer Säffle skidklubb att anordna Säffle nattlopp, barnens nattlopp och tillgänglighetsloppet under samlingsnamnet Halloweenloppet.

Det är Säffle Skidklubb som är initiativtagare till loppet och de beskriver arrangemanget som ett motionsevent och en folkfest med musik, eldar och ljusshow. Nytt för det här året är att evenemanget är tillgängligt för alla, det blir nämligen ett barnlopp och ett tillgänglighetslopp.

Tillgänglighetsloppet är ett lopp på 1,5 kilometer som går på tillgänglighetsspåret vid Tegnér, används rullstol eller teknikkäpp så är det inget bekymmer utan det är goda möjligheter att ta sig fram och utbildad personal från kommunen kommer att finnas på plats.

Om man som barn är sugen på att springa så finns det en sträcka på 1 till 1,5 kilometer som är fylld av spännande ljus och överraskningar.

Säffle Nattlopp är indelat i två sträckor, fem respektive tio kilometer på Tégnerspåret. Längs med loppet finns det eldar, marschaller och hejande publik.

Eftersom loppet arrangeras under halloweenhelgen har samlingsnamnet för allt fått bli Halloweenloppet. Med det sagt hoppas skidklubben att alla som vill kommer i sina läskigaste, mest springvänliga, utklädnader. Dessutom kommer de tre med bästa kostym att få ett alldeles speciellt pris.

Artikeltaggar

FriidrottFritid och livsstilHalloweenLöpningSäffleSäffle SK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.