Hoppa till huvudinnehållet

Syskonen Coppens toppade formen på hemmaplan – etta och tvåa i Tibro

Publicerad:
Hanne Trulsson, Nora Coppens och Hedda Hedström var på pallen i klassen flickor ungdom 13 år när Tibropokalen avgjordes. Foto: Privat

Konståkerskan Nora Coppens från Åmål fick kliva högst upp på pallen när säsongens andra tävling i nationella ungdomsserien elit nyligen avgjordes i Tibro. Storebror Beau Coppens slutade tvåa i samma tävling.

Syskonparet Beau och Nora Coppens från Åmål var båda på plats när nationella ungdomsserien elit nyligen avgjordes i Tibro, där de båda tävlar för Tibro konståkningsklubb.

Nora Coppens slutade tvåa i säsongens första elitserietävlingen i Luleå i september, i klassen flickor ungdom 13 år, bakom Hanne Trulsson från Malmö. Vid tävlingarna i Tibro fick Nora sin revansch och tog hem guldet med sammanlagt 92,93 poäng – personbästa för säsongen – i hård konkurrens med Hanne Trulsson på 91,22 poäng. På tredje plats kom Hedda Hedström, Solna. Nora var mycket nöjd med båda sina program.

Beau Coppens, som tävlar i klassen pojkar ungdom 15 år kom på andra plats i kortprogrammet och tredje plats i långprogrammet vid Tibrotävlingarna. Totalt räckte insatserna till ett silver med den sammanlagda poängen 82,29, vilket dessutom var personbästa för säsongen. Vann klassen gjorde Albin Samuelsson från Lerums konståkningsklubb på 104.18 poäng och på tredje plats kom Wendell Hansson från Karlskrona.

Till vardags tränar syskonen Beau och Nora Coppens både i Åmål och i Säffle för mamma Monique van der Velden, men de tävlar för elitklubben Tibro konståkningsklubb. I klubben finns tränare som Regina Jensen, Kicki Helgesson och systrarna Viktoria och Joshi Helgesson, alla välrenommerade namn i konståkningsvärlden.

Pallen i klassen pojkar ungdom 15 år i Tibro: Beau Coppens, Albin Samuelsson och Wendell Hansson.
Pallen i klassen pojkar ungdom 15 år i Tibro: Beau Coppens, Albin Samuelsson och Wendell Hansson. Foto: Privat

Artikeltaggar

ÅmålBeau CoppensKonståkningNora CoppensTibroTibro KK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.