Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Engberg spelade sin 600:e match

Publicerad:
Andreas Engberg jubilerade mot Hallsberg.
Andreas Engberg jubilerade mot Hallsberg.

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2012

Andreas Engberg firade 600 matcher

I vinstmatchen mot Hallsberg gjorde Andreas Engberg sin 600:e A-lagsmatch i ÅSK-tröjan. Debuten var i februari 1997 mot Skåre i division 1.

Engberg är en mycket rutinerad spelare efter alla matcher och en viktig kugge i Åmålslaget. Andreas Engberg spelar forward och är en mycket duktig målskytt.

1997

Mycket fylla på drogfri fest

Det skulle bli en drogfri discodans på Stadt i Åmål på söndagskvällen, men det blev en tillställning som långtifrån var drogfri. Det fanns sådana som var kraftigt berusade. Hade inte kamrater meddelat polisen var de låg ute i kylan, så berusade att de inte kunde ta vara på sig själva, hade det kunnat sluta mycket illa.

1972

Mjölk hämtas med tankbil. Bättre hygien och ekonomi

Mjölkflaskornas tid börjar vara helt förbi. Mjölken hämtas med en stor tankbil. I dag får 37–38 procent av mjölkleverantörerna sin mjölk hämtad till mejeriet i Mellerud av en stor tankbil. Om några år skall den siffran vara större och det hela sker med inrättning på att i en nära framtid så skall de gamla mjölkbilarna ha ersatts av nya tankbilar till hundra procent. Det finns med det nya systemet klara fördelar.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKÅmåls stadshotellHygienLivsmedelSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.