Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsbo får halvårs fängelse för misshandel utanför Coop

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Vänersborgs tingsrätt dömer en 54-årig Åmålsbo till sex månaders fängelse för misshandel efter en attack mot en man i 75-årsåldern utanför Coop i Åmål.
Vänersborgs tingsrätt dömer en 54-årig Åmålsbo till sex månaders fängelse för misshandel efter en attack mot en man i 75-årsåldern utanför Coop i Åmål. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En 54-årig man från Åmål döms av Vänersborgs tingsrätt till sex månaders fängelse för att ha misshandlat en man i 75-årsåldern utanför Coops butik i centrala Åmål den 30 augusti i år.

54-åringen har suttit häktad sedan han greps efter händelsen. Han släpptes efter rättegången. Mannen var åtalad för grov misshandel men döms för misshandel av normalgraden.

Tingsrätten anser det bevisat att 54-åringen misshandlat en annan man, så att denne fått skador i ansiktet, bland annat skador på ett öga och ett brutet näsben.

Flera vittnen styrker målsägandens version. Den dömde nekar till brott.

Enligt åtalet ska 54-åringen både ha slagit och sparkat målsäganden och bland annat satt sig gränsle över honom och utdelat slag.

54-åringen ska också betala skadestånd till målsäganden.

Mannen har dömts för brott flera gånger tidigare, bland annat grov misshandel och misshandel.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättCoopFängelseMisshandelVänersborgs tingsrättÅmålÅtal

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.