Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls Ridklubb tvingas flytta Halloweenhoppet: Nya ridhästen har medicinerats

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Åmåls Ridklubbs ridskolechef Kristin Olsson berättar att ÅRK tvingas flytta helgens stortävling Halloweenhoppet två veckor framåt i tiden.
Åmåls Ridklubbs ridskolechef Kristin Olsson berättar att ÅRK tvingas flytta helgens stortävling Halloweenhoppet två veckor framåt i tiden. Foto: Roger Pettersson

Till helgen skulle Åmåls Ridklubb ha arrangerat en av årets största tävlingar Halloweenhoppet och finalen i ponnyallsvenskan. Men en sjuk häst i stallet har gjort att tävlingarna flyttas fram två veckor.

Åmåls Ridklubb nya ridhäst Babben anlände för en månad sedan, men eftersom hon är en import vidtogs säkerhetsåtgärder direkt och hon ställdes för sig själv när hon anlände till Finserud. Det var tur det för redan första morgonen i Åmål var Babben snorig och hostig och sattes på medicinering med en antibiotikakur.

Det är 14 dagars karantänstid som gäller på grund av smittorisk och detta har gjort att Åmåls Ridklubb tvingas flytta stortävlingen Halloweenhoppet och finalen i ponnyallsvenskan, som skulle hållits nu till helgen, två veckor framåt i tiden till helgen den 19–20 november.

– Hon har inte haft kontakt med någon av våra andra hästar i stallet. Det hade varit värre om hela stallet hade smittats. Nu siktar vi på att genomföra tävlingarna två veckor senare än planerat, säger ÅRK:s ridskolechef Kristin Olsson.

Babben har konstaterats bära på Streptococcus zooepidemicus, som inte är en anmälningspliktig sjukdom, och ingen av de andra hästarna i stallet har visat några sjukdomssymptom.

Artikeltaggar

FinserudHästsportSjukdomTävlingarÅmålÅmåls Ridklubb

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.