Hoppa till huvudinnehållet

Klassiska Åmålsbutiken öppnar på nytt – nu i Långserud

Publicerad:
Den forna Åmålsbutiken Stilmagazinet har flyttat in på Wiksfors bruk. Elvira Eriksson som jobbar i butiken är dotter till Malin Lundberg som drev butiken i Åmål och nu öppnar den igen i Långserud.
Den forna Åmålsbutiken Stilmagazinet har flyttat in på Wiksfors bruk. Elvira Eriksson som jobbar i butiken är dotter till Malin Lundberg som drev butiken i Åmål och nu öppnar den igen i Långserud. Foto: Kjell Olsson

Företagskollektivet på Wiksfors bruk har fått ännu ett ben att stå på. Nu har forna Åmålsbutiken Stilmagazinet slagit upp portarna i Långserud.

Malin Lundberg som stängde butiken i Åmål för att satsa fullt ut på bruket och Wiksforsmagazinet väljer att öppna igen.

– Det här är nog den första ”riktiga” klädaffären i Långseruds historia!

Det säger 24-åriga Elvira Eriksson, när hon säger välkommen till Stilmagazinet i Wiksfors.

Stilmagazinet är kanske ett namn som lokala shoppare känner igen.

– Ja, mamma Malin arbetade ju i över 25 år med Stilmagazinet i Åmål. Hon var 24 år när hon började sin klädbana – lika gammal som jag är nu.

Lokalen är stor och ljus och där fanns förut Wiksfors bruks Interiör, men det behövdes större lokaler och därför har den verksamheten flyttats till Arvika.

Klädbutiken Stilmagazinet har öppnat i Wiksfors ljusa lokaler.
Klädbutiken Stilmagazinet har öppnat i Wiksfors ljusa lokaler. Foto: Kjell Olsson

När tillfället uppstod väljer Malin Lundberg att väcka nytt liv i Stilmagazinet hemma i Långserud och hon ska driva klädbutiken vid sidan av sitt engagemang i Wiksforsmagazinet med hjälp av bland andra dottern. Stilmagazinet vill liksom tidigare i Åmål kunna erbjuda lite av varje för alla vuxna.

– Det finns kläder och accessoarer både för herrar och damer, unga killar och unga tjejer, säger Elvira Eriksson.

Fars dag-shopping

Öppningen skedde i fredags och folk strömmade till från när och fjärran. Många passade på att köpa fars dags-presenter i den välfyllda herravdelningen, men även i andra delar av affären var det stort intresse.

– Det kommer att vara öppet torsdagar till och med söndagar och förutom jag själv kommer Helen Jonsson och ibland min bror Hampus att hjälpa till, säger Elvira Eriksson.

Bästa stödet

Elvira Eriksson arbetade fyra år i Åmål vid dåvarande Stilmagazinet. Efter nyår kommer hon att varva sin arbetstid mellan Långserudsbutiken och Gina Tricot i Karlstad.

– Naturligtvis har mamma Malin varit något av en mentor och hon säljer också kläder i Wiksforsmagazinet, så butikerna blir ju komplement till varandra även om vi har olika klädmärken, säger hon.

Elvira Eriksson vill att vuxna i alla åldrar ska hitta något på Stilmagazinet som tilltalar dem.
Elvira Eriksson vill att vuxna i alla åldrar ska hitta något på Stilmagazinet som tilltalar dem. Foto: Kjell Olsson
Under öppningshelgen tittade många besökare efter något höstfint till sig själva – eller en passande present till fars dag.
Under öppningshelgen tittade många besökare efter något höstfint till sig själva – eller en passande present till fars dag. Foto: Kjell Olsson

Artikeltaggar

ArvikaButikerHandelKläderLångserudStilmagazinetÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.