Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: ”Loket” drog fullt hus i Tösse

Publicerad:
Ingvar Fernelius och Leif ”Loket” Olsson spanar in Tösses första fotbollslag.
Ingvar Fernelius och Leif ”Loket” Olsson spanar in Tösses första fotbollslag.

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2012

Tomma lokaler kan ge plats åt 96 flyktingar. Migrationsverket har fört förhandlingar med en lokal fastighetsägare, Två Stenar, om placering av 96 flyktingar i en fastighet på Södra Långgatan i Åmål. Kommunalrådet Michael Karlsson (S) är mycket kritisk mot myndighetens hantering av frågan. ”Det minsta man kan begära av Migrationsverket är att de informerar kommunen. All samhällsplanering kommer att omkullkastas, säger Michael Karlsson.

1997

Leif ”Loket” Olsson drog fullt hus i Tösse, när TIF ordnade idrotts- och musikcafé i bygdegården. Huset hade för kvällen arrangerats som en cafélokal och det var fullspikat, 150 personer, runt kaffeborden när Åmålsbälgen och ”Loket” Olsson öppnade med TIF:s i dagarna 20-åriga kamplåt ”Tösse IF vårat lag”.

1972

Högheden och Forsbacka imponerade på tyskar. Örnässkogen, Strandbadet, Forsbacka och Högheden var ställen som ett trettiotal tyska resebyråtjänstemän tog sig en närmare titt på vid en snabbvisit i Åmål i måndags. Samtliga är anställda i en stor tysk resebyrå som i somras anordnade resor till Skandinavien och då valde Åmål som högkvarter. Till sommaren kommer man igen med fem resor, vardera om 13 dagar och det var för att låta reseförsäljarna själva få uppleva det de säljer som denna dagsresa var anordnad av Club Reisedienst.

Artikeltaggar

ÅmålBostad och byggenFastigheterFlyktingarHöghedenIdrottLeif OlssonMichael KarlssonMigrationsverketSamhälleTösseTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.