Hoppa till huvudinnehållet

Karin gör virkad konst i regnbågens färger

Publicerad:
Karin Van der Made visar virkad konst på Ananda Gardens galleri i Åmål.
Karin Van der Made visar virkad konst på Ananda Gardens galleri i Åmål. Foto: Ananda Garden

Virkad konst i vackra färger lyser nu upp väggarna i Ananda Gardens galleri i Åmål. Det är Karin Van der Made som ställer ut sina alster.

I lördags var det vernissage för Karin Van der Mades utställning som är den elfte utställningen som genomförts hittills på Ananda Garden.

Den här gången kan besökare få se framförallt virkad konst. Motiven varierar stort med allt från fiskar och fåglar till damer med sommarhattar i soliga miljöer. Även spirituella motiv i regnbågens färger visas.

Egen kraft

– Jag har så länge jag kan minnas ägnat mig åt skapande i någon form, säger Karin Van der Made. Efter utbrändhet och sjukskrivning för cirka 20 år sedan blev det möjligt för mig att vara kreativ på heltid. I skapandet hittade jag lugnet, min egen kraft, livsglädjen och skaparglädjen.

En av Karin Van der Mades virkade tavlor i varma, vackra färger.
En av Karin Van der Mades virkade tavlor i varma, vackra färger. Foto: Privat

Utställningen pågår fram till den 16 november. Och, som nämnts, har Ananda Gardens galleri redan haft tio utställningar. Ove och Shihming Holmström, som driver Ananda Garden med meditationscenter och butik i Åmål, säger att intresset för möjligheten att visa upp sin konst är stort och att många konstutövare upplever att det är svårt att få möjlighet att visa konst när man inte redan är ett känt namn.

En tavla med virkade fiskar av Karin Van der Made.
En tavla med virkade fiskar av Karin Van der Made.

Artikeltaggar

ÅmålGallerierKonstUtställningarVernissager

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.