Hoppa till huvudinnehållet

Två personer fördes till sjukhus vid krock mellan bil och lastbil

Publicerad:
Reporter Anna Nordström
Anna Nordström
anna.nordstrom@nwt.se
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Två personer ska ha förts till sjukhus efter olyckan mellan en bil och en lastbil söder om Skåpafors. De två som fördes till sjukhus färdades i personbilen.
Två personer ska ha förts till sjukhus efter olyckan mellan en bil och en lastbil söder om Skåpafors. De två som fördes till sjukhus färdades i personbilen. Foto: Sofie Borg

Två personer skadades i samband med trafikolyckan på länsväg 164 strax söder om Skåpafors. I krock med en lastbil ska en personbil ha slungats 30 meter.

Trafikolyckan inträffade strax söder om det så kallade Skåpakorset. En bil och en lastbil kolliderade och bilen hamnade i diket. Tre personer var inblandade i olyckan, varav en person satt fastklämd kvar i bilen.

Fyra ambulanser larmades till olyckan. Två ambulanser lastade skadade från platsen.

Personbilen ska ha slungats 30 meter vid kollisionen. Föraren klagade på ryggont och fördes med ambulans till sjukhus.
Personbilen ska ha slungats 30 meter vid kollisionen. Föraren klagade på ryggont och fördes med ambulans till sjukhus. Foto: Räddningstjänsten

Bilen ska ha slungats 30 meter vid kollisionen och räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att komma åt den skadade som satt fast.

– En person har först till sjukhus som ska ha klagat på ryggont. Även föraren blev medförd för kontroll, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson polisen region Västra Götaland.

Båda personerna hade färdats i personbilen. Lastbilschauffören ska inte ha behövt uppsöka sjukvård.

Olycksbilen är bärgad från platsen.
Olycksbilen är bärgad från platsen. Foto: Conny Hultgren

Larmet kom vid halv fem på torsdagen. Klockan 16.40 stängdes trafiken delvis av. Men vägen är nu helt öppen igen för trafik i båda riktningarna.

Olycksbilen är bärgad från platsen.

– Det finns i nuläget ingen misstanke om brott, säger Hans-Jörgen Ostler.

Artikeltaggar

LastbilarOlyckor och katastroferSkåpaforsSOS AlarmTrafikolyckor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.