Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Inte bara ord, kött är mord

Publicerad:
Insändarskribenten förstår inte hur det kan vara acceptabelt att äta vissa djur bara för att de är icke-mänskliga och skulle bara vilja se grönsaker på grillen. Foto: Gorm Kallestad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

För att kunna studera på högre nivå, är många rätt på högskoleprovet en väg in, ett delprov är ordförståelse, sällan vardagsord, men när ska det bli högre nivå på förståelsen av ord i vår vardag?

Många ord har samma betydelse, men vissa svårare att sälja in, för visst skulle färre äta kött om man på paketet blev påmind om att kött egentligen är likdelar från en individ som dödades mot sin vilja?

Mord, någon uppsåtligt dödar en annan person, seriemördare en personen som dödar fler, betalas någon för uppdraget är det beställningsmord, styckas offret blir det styckmord, och äts organ eller kroppsdelar upp eller sparas som trofé, kallas det vansinne!

Vansinne anses det också när en person går bärsärkagång i dödandet, dödar många vid samma tillfälle och plats, det kallas massaker eller slakt.

Slakt som i dödandet av 300000 icke-mänskliga djur som sker dagligen, på en plats som kallas slakteri, det borde väl heta mordplats eller i alla fall dödsfabrik?

När djur dödas med berått mod kallas det normalt, när deras kroppar styckas kallas det konst, beredning innan likstelheten kallas förädling, men vad är egentligen skillnaden? Hur kan ätandet av vissa offers lever eller kroppsdel och att spara offrets huvud som trofé, bara vara vansinne ibland?

Om vi frågar offren spelar orden ingen roll, det är handlingen i sig som är problemet, så var med och stoppa slakten, lev som vegan!

Anette Ingelsson

Artikeltaggar

GrönsakerInsändareKöttVeganism