Hoppa till huvudinnehållet

Ramqvist och Gordan avrundar årets författarkvällar

Publicerad:
Författaren Karolina Ramqvist gästar Åmål på torsdag.
Författaren Karolina Ramqvist gästar Åmål på torsdag. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två aktuella författare, Karolina Ramqvist och Sara Gordan, samt en litterär judisk salong rundar av Bokdagar i Dalslands författarkvällar som genomförts under det här året.

Torsdag den 10 november kommer författarna Karolina Ramqvist och Sara Gordan att gästa Bokdagars författarkväll på Dalslands skafferi i Åmål.

Sara Gordan debuterade 2006 med ”En barnberättelse”. Hennes senaste, och fjärde roman, heter ”Natten”. Sara Gordan har också översatt flera verk av andra författare och dessutom arbetade hon i flera år som frilansande litteraturkritiker för Dagens Nyheter. Sedan 2010 är hon verksam som lärare på Biskop-Arnös författarskola.

Sara Gordan är aktuell med boken "Natten".
Sara Gordan är aktuell med boken "Natten". Foto: Claudio Bresciani / TT

Karolina Ramqvist debuterade redan 1997 med essäboken ”När svenska pojkar börjar dansa”. Hon blev allmänt känd när hon som 21-åring publicerade ett brev från Ulf Lundell i antologin Fittstim.

Karolina Ramqvist har skrivit romaner, noveller och essäer som har översatts till flera språk. Hon har också mottagit en rad priser, som bland annat Sveriges essäfondspris. Karolina Ramqvist har varit chefredaktör för tidskriften Arena och kritiker i Dagens Nyheter. Hon har även varit med på Bokdagar i Dalslands författarkvällar flera gånger tidigare.

Litterär salong

Torsdagen därpå, den 17 november, blir det författarkväll och litterär salong med temat Hannah Arendt på Åmåls stadshotell. Då medverkar skådespelarna Adriana Saven och Björn Söderbäck samt författaren Kenneth Hermele och förläggaren David Karlsson. Kvällen är en del av Bokdagar i Dalslands och Judiska salongens samarbete.

Hannah Arendt var en tysk-amerikansk politisk teoretiker med judiskt ursprung. Hon växte upp i Heidelberg, men flydde till Paris 1933 efter nazisternas maktövertagande i Tyskland.

Hennes motto var att tänka utan skygglappar och att ta ställning till tidens stora frågor.

Artikeltaggar

ÅmålBokdagar i DalslandDagens NyheterDalslandFörfattareHannah ArendtKarolina RamqvistLitteraturSara Gordan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.