Hoppa till huvudinnehållet

Patrick ägnar sig helst åt jakt och familj: ”Barnbarnen är mitt livs efterrätt”

Publicerad:
Patrick Solhemmer, som är produktionschef på Moelvens hyvleri i Ånimskog, fyller år den 9 november.
Patrick Solhemmer, som är produktionschef på Moelvens hyvleri i Ånimskog, fyller år den 9 november. Foto: Fredrik Tacacho

På onsdag fyller Patrick Solhemmer från Tydje 53 år. Förutom jobbet som produktionschef på Moelven Wood Interiör AB i Ånimskog ägnar han sin mesta tid åt jakt, golf och sina två barnbarn.

Många minns honom säkert också som en duktig amatörtränare inom travsporten med seger i V75 som kronan på verket.

På sågverket i Ånimskog har han jobbat sedan 1990. Numera heter hyvleriet Moelven Wood Interiör AB och Patrick Solhemmer arbetar sedan några år tillbaka som produktionschef.

Travet minns han med glädje. Det var under de sista åren som amatörtränare han nådde de största framgångarna med hästar som Lord Bålk, Mr Tiptop, The Bad Bowl – och framför allt – med Big Captain som lyckades vinna i V75 på Axevalla 1997.

– Det var så mycket känslor inblandade i tävlingsmomentet. Det var faktiskt lika roligt att vinna ett uppsamlingslopp i Åmål som att vinna ett Dagens Dubbel-lopp på en större bana, säger Patrick Solhemmer.

Patrick Solhemmer både ägde och tränade Big Captain som spurtade till seger över Axevallas långa upplopp från ett besvärligt elftespår. I sulkyn satt Färjestadstravets Erik Berglöf, mannen bakom världsstjärnan Copiad.

”En härlig tid”

– Det var en härlig tid. Jag saknar tävlingarna, men nu när det är höst- och vinterrusk kan jag inte säga att jag direkt saknar den där biten med att träna häst.

Han var också under några år ordförande i Tösse IF, men kände att det blev för mycket med jobb, familj, föreningsliv och hästarna och det är nu elva år sedan han selade på en travhäst på gården i Tydje.

Nu ägnar han sig helst åt golf, där han sitter med i styrelsen i Forsbacka GK, och jakt. Han har varit ute på älgjakt i höst, men i år lyckades han inte fälla någon älg.

Det allra största intresset är dock att se sina två barnbarn växa upp.

– Barnbarnen är mitt livs efterrätt. Jag har två söner och de blev båda pappor nästan samtidigt, så jag har två härliga barnbarn som båda är i tvåårsåldern.

Artikeltaggar

ÄlgjaktÅmålÅnimskogErik BerglöfFödelsedagarFöreningslivMoelvenMoelven Wood Interiör ABTösse IFTydjeV75

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.