Hoppa till huvudinnehållet

Tre unga killar är framtiden i Bengtsfors MCC: “Ett gott gäng”

Publicerad:
Tre talanger i Bengtsfors MCC som är framtiden. Från väster Loke Spjut, Arvid Eriksson och Arvid Hansen Enarsson

I Bengtsfors MCC ser framtiden ljus ut genom tre unga killar vid namn Arvid Eriksson, Arvid Hansen Enarsson och Loke Spjut.

– Arvid är nio år och spås en lysande framtid. Han har under säsongen bytt från 65 till 85 kubik och visat att han inte är att leka med. En kille som kommer gå långt om han hänger i, säger Ulrik Enarsson i Bengtsfors MCC.

De tre killarna tävlade i CEC Racing Vgc med goda resultat under sommaren. Bland annat i Varberg, Stenungsund, Kil, Hagfors och på hemmabanan.

Killarna har också varit uppe i Rättvik, Mora och Älvdalen för att köra Dalacrossen en tävling med fyra race på fem dagar. För 11-årige Arvid Hansen Enarsson som kör första året i 85 ungdom avslutades dock veckan med en natt på Mora lasarett efter en krasch.

– Han ådrog sig en hjärnskakning och öm kropp så han har fått vila ett tag men är nu på gång igen. Annars en intensiv vecka för förarna men också för föräldrarna som ska hålla både killar och cyklar igång, säger Ulrik Enarsson.

Loke Spjut som är nio år har hållit god fart i 85 guldhjälm och tagit sig bra under säsongen. I föreningen lägger man mycket tid på de här tre killarna.

– Vi är ett gott gäng som satsar på dessa killar och på tisdagarnas crosskola drillas de också av två av våra serieåkare Adam Enarsson och Alexander Nordström, säger Ulrik Enarsson.

Artikeltaggar

Bengtsfors MCCCyklarHjärnskakningMoraMotocrossRacingStenungsundVarberg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.