Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Viktigt att respektera de politiska spelreglerna

Publicerad:
Ordförandestolen i Päronsalen på Åmåls stadshus. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

När jag valdes till kommunfullmäktiges ordförande den 18 oktober så framförde jag mina åsikter angående hur vi ska bemöta varandra, jag använde mig av ordet "medspelare" om oss som är valda av Åmåls medborgare.

Kommunens valberedning valdes vid samma tillfälle och de som valdes borde vara så pålästa att de förstår uppdraget de fått.

Med tanke på min filosofi att vi är medspelare så borde nomineringsgruppen med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet inte bara ha kontaktat mig angående att flytta fram valberedningens sista möte, de borde även ha vänt sig till de andra nomineringsgrupperna. Då hade alla grupper haft samma möjlighet att hantera nomineringarna.

Eftersom man inte kunde presentera några nomineringar den 8 november från Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet tyder det på att man ej kan komma överens.

Hade man i den gruppen använt sig av att det fanns en bortre gräns så hade det varit ett verktyg för dem som skött förhandlingarna.

Nu har ni kastat bort det verktyget.

Hoppas innerligt att denna hantering av uppdraget är en engångsföretelse.

Leif Aronsson (C)

kommunfullmäktiges ordförande

Ilska när S i Åmål inte hade kandidatnamnen klara: ”Det är respektlöst”

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunCenterpartietInsändareKommunfullmäktigeLeif AronssonMiljöpartietNomineringarSocialdemokraternaValberedningVänsterpartiet