Hoppa till huvudinnehållet

Byggstart för Campus Dalslands nya lokaler i Bäckefors

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Nu blir det byggstart för Campus Dalslands nya lokaler på sjukhusområdet i Bäckefors. På bilden syns från vänster Martin Carling (C), kommunstyrelsens ordförande i Dals-Eds kommun, Ann Blomberg (C), kommunstyrelsens ordförande i Färgelanda kommun, Stig Bertilsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors kommun, Göran Eriksson, kommunchef i Bengtsfors kommun, Eva Pärsson (M), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Melleruds kommun och Roger Olausson från Västfastigheter.
Nu blir det byggstart för Campus Dalslands nya lokaler på sjukhusområdet i Bäckefors. På bilden syns från vänster Martin Carling (C), kommunstyrelsens ordförande i Dals-Eds kommun, Ann Blomberg (C), kommunstyrelsens ordförande i Färgelanda kommun, Stig Bertilsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors kommun, Göran Eriksson, kommunchef i Bengtsfors kommun, Eva Pärsson (M), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Melleruds kommun och Roger Olausson från Västfastigheter. Foto: Bengtsfors kommun

Idag är det byggstart för ombyggnationen av de lokaler på Dalslands sjukhus som kommer att bli Campus Dalsland. Lokalerna är tidigare personalmatsal samt tillhörande storkök i en av flyglarna till sjukhuset.

Kontraktet skrevs på i torsdags och idag måndag är det officiell byggstart för ombyggnaden.

– Det känns fantastiskt gott. Vi har ju redan smygstartat med undervisning men nu känns det jätteskönt att veta att när höstterminen kommer är allt på plats i de nya lokalerna, säger Campus Dalslands verksamhetsledare Kristina Sandström.

– Det är skönt att vi nu äntligen är igång med förverkligandet av den fysiska framtida lärmiljön som kommer stimulera kunskapsutveckling hos människor och verksamheter.

Västfastigheter är enheten som förvaltar och utvecklar Västra Götalandsregionens lokaler. Det är de som har samarbetet med Campus Dalsland i den här processen.

Klart till sommaren

De nya lokalerna ska stå klara under våren eller försommaren 2023 och kostnaden för ombyggnationen beräknas till 11 miljoner kronor. Ombyggnationen finansieras av Västra Götalandsregionen.

Ombyggnationen kommer att göra lokalerna väl anpassade för den framtida verksamheten på Campus Dalsland. Det kommer finnas plats för studier både för mindre och större grupper.

Gemensamma utrymmen som matsal och uteplatser ska skapas, liksom bland annat lokaler för kontor.

Från Färgelanda

Ombyggnationen kommer att göras av Martin & Germunds Bygg från Färgelanda, som vann den offentliga upphandling som gjorts för arbetet av Västfastigheter.

Dalslands sjukhus byggdes 1930 och var från början en sjukstuga och ett epidemisjukhus.

Artikeltaggar

Ann BlombergBäckeforsCampus DalslandCenterpartietDals-Eds kommunDalslandFärgelanda kommunGöran ErikssonKommunstyrelsenMartin CarlingNäringslivSjukhusSkola och utbildningStig BertilssonUpphandlingVård och omsorgVästfastigheterVästra Götalandsregionen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.