Hoppa till huvudinnehållet

150 besökare på fyra timmar: Stort intresse för Adolfsbergslägenheter

Publicerad:
I lördags hade Åkab visning på åtta nyrenoverade lägenheter på Andréegatan 13 A på Adolfsberg. Göran Torkildsson och Bo Knutsson inspekterar ett helt nytt badrum i en av lägenheterna.
I lördags hade Åkab visning på åtta nyrenoverade lägenheter på Andréegatan 13 A på Adolfsberg. Göran Torkildsson och Bo Knutsson inspekterar ett helt nytt badrum i en av lägenheterna. Foto: Roger Pettersson

Det var stort intresse när Åkab i lördags hade visning av åtta nyrenoverade lägenheter på Andréegatan 13A på Adolfsberg. Under fyra timmar kom det omkring 150 besökare.

– Vi är mycket nöjda över att intresset är så pass stort, säger Åkabs vd Magnus Dalsbo.

Redan en kvart innan visningen började på Andréegatan 13A stod det folk vid dörren och släpptes in av Åkabs vd Magnus Dalsbo och ytterligare fem anställda på Åkab. De hade sedan under dagen fullt upp att guida runt allmänheten i de nyrenoverade lägenheterna.

Göran Torkildsson och Bo Knutsson var två av alla de omkring 150 besökare som kom till visningen. De tittade runt i lägenheterna och kunde konstatera att det var nyrenoverade badrum i samtliga lägenheter.

– Jag letar efter ett enkelt boende med god service och utan trappor. Det är en framtidstanke som växer fram när man blir äldre. Jag har även tittat på en bostadsrätt på Malmgatan, säger Göran Torkildsson.

Fin utsikt

Den allra finaste lägenheten var en tvåa på andra våningen där allt var helt nytt och med fin utsikt över Norra Viken. Nackdelen för pensionärer är att byggnaden på Andréegatan 13 saknar hiss.

– Vi hade som tanke att bygga till två våningar och sätta in hiss, men husets konstruktion klarar inte tyngden och det hade blivit för dyrt att rätta till det. Kostnaden per lägenhet att sätta in hiss blev också för dyrt, säger Magnus Dalsbo.

 • Magnus Dalsbo, vd på Åkab, och Annelie Wernlund, som ansvarar för uthyrning av bostäder på Åkab utanför huvudentrén på Andréegatan 13 A.
  Magnus Dalsbo, vd på Åkab, och Annelie Wernlund, som ansvarar för uthyrning av bostäder på Åkab utanför huvudentrén på Andréegatan 13 A. Foto: Roger Pettersson
 • Lasse Aronsson och Birgitta Sköld var två av alla de som gick på Åkabs visning.
  Lasse Aronsson och Birgitta Sköld var två av alla de som gick på Åkabs visning. Foto: Roger Pettersson
 • Karin Byh, som bor på Utsiktsvägen ett stenkast från Andréegatan 13, passade på att titta på de renoverade lägenheterna. Här tillsammans med Patrik Storm från Åkab.
  Karin Byh, som bor på Utsiktsvägen ett stenkast från Andréegatan 13, passade på att titta på de renoverade lägenheterna. Här tillsammans med Patrik Storm från Åkab. Foto: Roger Pettersson
 • Göran Torkildsson guidas på en rundtur av Åkabs förvaltningsassistent Robert Ackerblad.
  Göran Torkildsson guidas på en rundtur av Åkabs förvaltningsassistent Robert Ackerblad. Foto: Roger Pettersson
 • Robert Ackerblad visar den fina utsikten mot Norra Viken från en av lägenheterna på andra våningen på Andréegatan 13A på Adolfsberg.
  Robert Ackerblad visar den fina utsikten mot Norra Viken från en av lägenheterna på andra våningen på Andréegatan 13A på Adolfsberg. Foto: Roger Pettersson

Det var emellertid långtifrån enbart pensionärer som kom på visningen. Magnus Dalsbo berättar att det kom medelålders föräldrar som sonderade efter första lägenheten till sina barn, men det kom även barnfamiljer och ungdomar som tittade efter sin första lägenhet eftersom det finns både ettor och tvåor på Andréegatan 13.

Egen tvättmaskin

Renoveringen startade under våren och står nu alltså klar. De boende blev erbjudna ersättningslägenheter under renoveringsarbetet, men av de nio lägenheterna är det bara en hyresgäst som flyttat tillbaka. Resterande åtta lägenheter var nu ute för visning.

– Vi hade 25 intressenter på lägenheterna redan före helgens visning, så intresset är stort, säger Åkabs förvaltningsassistent Robert Ackerblad.

Patrik Storm, förvaltare bostäder, Annelie Wernlund, ansvarig för uthyrning bostäder, Robert Ackerblad, förvaltningsassistent, samt fastighetsskötare Torbjörn Alfredsson hade fullt upp under de fyra timmar visningen varade i lördags.
Patrik Storm, förvaltare bostäder, Annelie Wernlund, ansvarig för uthyrning bostäder, Robert Ackerblad, förvaltningsassistent, samt fastighetsskötare Torbjörn Alfredsson hade fullt upp under de fyra timmar visningen varade i lördags. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

Adolfsberg, ÅmålÅkabBostad och byggenLägenheterMagnus Dalsbo

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.