Hoppa till huvudinnehållet

20-årsjubileum för Song of Joys julkonsert på Kulturbruket

Publicerad:
Snart är det dags för den 20:e upplagan av Song of Joys traditionella julkonserter. Bilden är från en av de konserter som Song of Joy höll i våras till minne av körens bortgångne musikarrangör Michael Ottosson. Även årets julkonserter kommer delvis att präglas av Michael Ottossons musik.
Snart är det dags för den 20:e upplagan av Song of Joys traditionella julkonserter. Bilden är från en av de konserter som Song of Joy höll i våras till minne av körens bortgångne musikarrangör Michael Ottosson. Även årets julkonserter kommer delvis att präglas av Michael Ottossons musik. Foto: Tommy Lofgren

Den 19 och 20 november kommer Dalslandskören Song of Joy att hålla sina traditionsenliga julkonserter på Kulturbruket på Dal i Mellerud.

Årets upplaga innebär 20-årsjubileum för Song of Joys julkonserter.

Vid sidan av de traditionella julsångerna bjuds det även på pärlor ur körens bortgångne musikarrangör Michael Ottossons sångskatt.

– Vi kommer att bjuda på kända julsånger, men blandar även in ny musik med fina texter av Laleh, Thomas Stenström och Stefan Andersson. Sedan finns Michaels musik för kör med oss och vi kommer att framföra några pärlor ur hans musikskatt. Dessutom kommer vi att ha med några sånger ur den underbara musikalen Så som i himmelen, säger körledaren Birgitta Stenbratt.

En blandad kompott alltså, men ett program där julsångerna kommer att stå för en stor del av repertoaren utlovas.

50 körsångare

Song of Joy är en Dalslandskör bestående av 50 körmedlemmar. De kompas av nio musiker, varav fyra blåsare och en uppsättning med piano, bas, trummor och synth.

Kulturbruket på Dal är en väl vald lokal för julkonserten.

– Kulturbruket är en fin konsertlokal och vi hoppas att folk från hela landskapet kommer att åka till Mellerud under den här helgen. Det ser också bra ut med antalet förhandsbokningar så det är jätteroligt, säger Birgitta Stenbratt.

Artikeltaggar

Birgitta StenbrattJulKonserterKörsångKulturbruket på DalMellerudMichael OttossonMusikSong of Joy

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.