Hoppa till huvudinnehållet

Karlsson ut och in

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Förra veckans stora lokala nyhet är förstås att Michael Karlsson (S) överraskande meddelade att han helt lämnar politiken.

Fast egentligen inte så överraskande att han efter Socialdemokraternas katastrofval i Åmål till slut insåg att det var dags att lämna in. Särskilt som Vänsterpartiet och Miljöpartiet nu sagt att dom inte vill ha så mycket med Socialdemokraterna att göra.

Svårt att veta vad V och MP har i kikarn. Vill kanske ha möjlighet att tillsammans med Alliansen bilda majoritet och få igenom en och annan av egna hjärtefrågorna.

Kanske finns det också inom Åmåls socialdemokrater krafter som anar att partiet får svårt att återhämta sig med nuvarande ledning.

Det är förstås bekvämt att sitta på läktaren och kritiskt tycka till om ett och annat. När I allmänhet politiska partierna har svårt att hitta människor som vill engagera sig. Inte alltid så glamouröst att slita med ärendena i styrelser och nämnder.

Men viktigt för demokrati och medborgarinflytande att det finns förståndigt folk som ställer upp. Så heder åt dem som engagerar sig.

Fast vi trodde nog att riktlinjerna för närmaste årens styre i Åmål nu skulle varit på plats. Ett stabilt majoritetsstyre är svårt att tänka sig. Men fortsatt är grundtipset att Michael Karlsson (M) blir kommunalråd med stöd från Alliansen och någon form av överenskommelser med andra partier.

Vi avslutar i dag med ett par klipp ur DN:s sida ”Namn och Nytt”, som nog är dagspressens bästa lättsamma sida, Och där i hög grad läsarna medverkar med godbitar.

I ”Tidöavtalet” talas ju om utvisning för den som visar bristande vandel. Detta oroar Tomas Strandlund i Malmö som tydligen äger en van med dåligt avgasrör. ”Kan jag nu bli utvisad på grund av dålig vandel”, frågar han ängsligt.

Epa-traktorerna är ju i skottgluggen. En del håller inte sina 30 km/tim utan har ibland kommit upp i 100. Inga bilbälten behövs. Och dom som kör laglydigt i 30 irriterar andra trafikanter som tutar.

Från samma DN-sida måste vi sammanhanget citera Olle Finnman i Bromma. Denne har i bakrutan på epa-traktor sett: ”Just nu är det många som vill köra om, men ni behåller er plats i kön.”

Undrar om inte irritationen stillas efter ett sånt budskap?

Artikeltaggar

A-traktorAlliansenÅmålDagens NyheterKrönikorMichael KarlssonMiljöpartietNämnderSocialdemokraternaStyrelserVänsterpartiet