Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Morgan Sehlin i slag – vann 3000 kronor

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Foto: PD arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Dals konfektyr får ny statlig hjälp? Skall regeringen än en gång gå in med ekonomiskt bidrag till Dals Konfektyrer i Bengtsfors. Ja, industriminister Rune Johansson avslöjade vid en offentlig sammankomst i Billingsfors på tisdagskvällen att det finns goda förutsättningar för Dals Konfektyrer att få ett jakande regeringsbesked på framställningen om kreditgaranti i storleksordningen 400.000 kronor för att klara behovet av friskt rörelsekapital.

1997

Sehlin i slag – vann 3000. Vänerslaget blev en succé. För Åmåls Bowlingclub och för Morgan Sehlin.

– Extra roligt att kunna besegra VM-silvermedaljörerna, säger Sehlin som tog hem tre tusen på kuppen.

Åmåls Bowlingclub slog till och arrangerade en tävling i Karlbergshallen för första gången på tolv år. Under tre veckor har bowlare haft chansen att utmana om titeln i Vänerslaget, en handicaptävling över åtta serier. Förstapriset i tävlingen är 3000 kronor och de sex främsta pengabelönas.

2012

Åmålstrycks ägare öppnar säljkontor. Konkursförvaltaren Peter Rimo lyckades inte trygga en fortsättning för DO Tryckerierna AB i Åmål.

– Men Kenth Peterson, tidigare Åmålstrycks ägare, kommer att öppna ett säljkontor och förmedla tryckerijobb, säger Rimo.

De alternativ som stått till buds för fortsatt drift av tryckeriet i ny regi har stupat på finansieringen.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

BengtsforsBillingsforsDals KonfektyrFinansieringProvinstidningen DalslandSamhälleÅmålÅmåls BC

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.