Hoppa till huvudinnehållet

Full fart på Finserud när Åmåls Ridklubb arrangerar försenade Halloweenhoppet

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Ylva Larsson och Super Hit tävlade för Åmåls Ridklubb i den stora utomhustävlingen Åmålshoppet i somras. Till helgen är det dags för Halloweenhoppet i ridhuset och ekipaget är med och tävlar på söndag igen.
Ylva Larsson och Super Hit tävlade för Åmåls Ridklubb i den stora utomhustävlingen Åmålshoppet i somras. Till helgen är det dags för Halloweenhoppet i ridhuset och ekipaget är med och tävlar på söndag igen. Foto: Karin Olsson

Till helgen avgörs Halloweenhoppet som är Åmåls Ridklubbs största hopptävling inomhus för året. På lördag är det ponnyhoppning med 117 starter och finalen i division 4 ponnyallsvenskan och på söndag tävlas det med stor häst med 95 starter.

Frank Kutscher från Tösse är banbyggare när Åmåls Ridklubb till helgen arrangerar Halloweenhoppet. Han är också själv med och tävlar med Mae´s Mast Call under söndagen.

På lördagens ponnyhoppningar tävlas det i fem olika klasser. En av dem är finalen av division 4 ponnyallsvenskan där Åmåls Ridklubb siktar på seger och avancemang i totalen när tävlingarna avgörs på hemmaplan.

ÅRK:s ridskolechef Kristin Olsson har tidigare i år själv varit med och tävlat när det arrangerats tävlingar på Finserud, men nu verkar hon hålla sig i bakgrunden.

Tävlingen flyttades

– Det är fem klasser både på lördag och söndag. På söndagen hoppas det på höjder från 90 centimeter och upp till 1,30 meter. För egen del har jag säkerligen fullt upp i sekretariatet, men det kan bli så att jag anmäler mig sent till någon hoppning på söndag. Vi får se hur det blir med det, säger Kristin Olsson.

Halloweenhoppet skulle ha avgjorts redan för två veckor sedan, men tävlingen flyttades till den här helgen på grund av smittorisken från den nyanlända hästen Babben som var sjuk första morgonen och stod och hostade och snorade i boxen.

Hur mår Babben nu?

– Babben mår bara fint nu. Hon fick ju en penicillinkur och frisknade till i tid så det var ingen fara att vi skulle behöva skjuta på tävlingarna en gång till.

Åmåls Ridklubbs duktiga ryttare får nu chansen att visa upp sig inför hemmapubliken. Åtta hemmaryttare startar i ponnytävlingarna och tio ÅRK-ryttare tävlar med stor häst på lördag, så totalt är det 18 hemmaryttare i farten under helgen.

Kristin Olsson tillträdde som ridskolechef på Åmåls Ridklubb i mars i år och sitter under helgen i sekretariatet under Halloweenhoppet.
Kristin Olsson tillträdde som ridskolechef på Åmåls Ridklubb i mars i år och sitter under helgen i sekretariatet under Halloweenhoppet. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

FinserudHästsportÅmåls Ridklubb

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.