Hoppa till huvudinnehållet

ÅOK-avslutning: Eira Olsson totaltvåa i höstfinalen i Borås

Publicerad:
Nu när fotbollssäsongen är över för IF Elfsborg passade orienterarna på att ta över Borås arena för en helg.
Nu när fotbollssäsongen är över för IF Elfsborg passade orienterarna på att ta över Borås arena för en helg. Foto: Gunnar Sandborg

3000 orienterare gjorde i helgen upp i tre tuffa sprinttävlingar i Borås. Åmåls OK:s Eira Olsson avlutade säsongen starkt med en andraplats i D13-klassen.

För många orienterare har sprinttävlingarna i Borås, O-event, den andra helgen i november blivit något av en tradition och säsongsfinal. Bland de 2000–3000 löparna i respektive lopp fanns flera deltagare från Åmåls OK.

I fredagens inledande nattsprint, med målgång på Borås arena, ordnade klubben två pallplatser i den tuffa konkurrensen. Eira Olsson sprang in som tvåa i D13 och Emilie Hellström var trea i D15. Jonna Åhl (D13), Emma Hellström (D12) och Oscar Ahlstedt (H13) hamnade precis utanför pallen på varsin fjärdeplats.

Tävlingarna i Borås sticker ut med lite annorlunda tappning i tävlingsupplägget. På lördagen stod ”downhillsprint” på programmet till exempel. Även här slog Åmåls OK till med två pallplatser men nu genom Eira Olsson i D13 och Ellen Kringstad i D15. Emilie Hellström fortsatte att springa bra och slutade femma i D15. I H16 gjorde Albin Skott ett starkt lopp och placerade sig som sexa.

Tävlingshelgen avslutades med orientering inne på Borås djurpark på söndagen. Här är Åmåls OK:s Jonna Åhl på väg in i djurparken.
Tävlingshelgen avslutades med orientering inne på Borås djurpark på söndagen. Här är Åmåls OK:s Jonna Åhl på väg in i djurparken. Foto: Gunnar Sandborg

O-event avslutades på söndagen med Zoorientering inne på Borås djurpark. Oskar Olsson ordnade Åmåls OK:s enda pallplacering för dagen genom en tredjeplats i H10, i konkurrens med 141 löpare. Eira Olsson var snubblande nära ytterligare en pallplats men hon fick nöja sig med en fjärdeplats i D13, endast elva sekunder från pallen.

I tävlingsklasserna räknades de tre sprintresultaten samman i en totalcup för helgen. Eira Olsson jämnhet räckte till en andraplats i D13, bakom Elsie Hördegårdh, IFK Göteborg Orientering. Emma Hellström blev totalsexa i D12. I D15 blev Emilie Hellström och Alva Olsson femma respektive sjua. Oscar Ahlstedt slog sig dessutom in på en fjärdeplats i H13 och Albin Skott slutade totalsjua i H16.

Artikeltaggar

Åmåls OKBoråsDjurparkerEira OlssonIFK Göteborg OrienteringOrientering

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.