Hoppa till huvudinnehållet

ÅOK-avslutning: Eira Olsson totaltvåa i höstfinalen i Borås

Publicerad:
Nu när fotbollssäsongen är över för IF Elfsborg passade orienterarna på att ta över Borås arena för en helg. Foto: Gunnar Sandborg

3000 orienterare gjorde i helgen upp i tre tuffa sprinttävlingar i Borås. Åmåls OK:s Eira Olsson avlutade säsongen starkt med en andraplats i D13-klassen.

För många orienterare har sprinttävlingarna i Borås, O-event, den andra helgen i november blivit något av en tradition och säsongsfinal. Bland de 2000–3000 löparna i respektive lopp fanns flera deltagare från Åmåls OK.

I fredagens inledande nattsprint, med målgång på Borås arena, ordnade klubben två pallplatser i den tuffa konkurrensen. Eira Olsson sprang in som tvåa i D13 och Emilie Hellström var trea i D15. Jonna Åhl (D13), Emma Hellström (D12) och Oscar Ahlstedt (H13) hamnade precis utanför pallen på varsin fjärdeplats.

Tävlingarna i Borås sticker ut med lite annorlunda tappning i tävlingsupplägget. På lördagen stod ”downhillsprint” på programmet till exempel. Även här slog Åmåls OK till med två pallplatser men nu genom Eira Olsson i D13 och Ellen Kringstad i D15. Emilie Hellström fortsatte att springa bra och slutade femma i D15. I H16 gjorde Albin Skott ett starkt lopp och placerade sig som sexa.

Tävlingshelgen avslutades med orientering inne på Borås djurpark på söndagen. Här är Åmåls OK:s Jonna Åhl på väg in i djurparken.
Tävlingshelgen avslutades med orientering inne på Borås djurpark på söndagen. Här är Åmåls OK:s Jonna Åhl på väg in i djurparken. Foto: Gunnar Sandborg

O-event avslutades på söndagen med Zoorientering inne på Borås djurpark. Oskar Olsson ordnade Åmåls OK:s enda pallplacering för dagen genom en tredjeplats i H10, i konkurrens med 141 löpare. Eira Olsson var snubblande nära ytterligare en pallplats men hon fick nöja sig med en fjärdeplats i D13, endast elva sekunder från pallen.

I tävlingsklasserna räknades de tre sprintresultaten samman i en totalcup för helgen. Eira Olsson jämnhet räckte till en andraplats i D13, bakom Elsie Hördegårdh, IFK Göteborg Orientering. Emma Hellström blev totalsexa i D12. I D15 blev Emilie Hellström och Alva Olsson femma respektive sjua. Oscar Ahlstedt slog sig dessutom in på en fjärdeplats i H13 och Albin Skott slutade totalsjua i H16.

Artikeltaggar

Åmåls OKBoråsDjurparkerEira OlssonIFK Göteborg OrienteringOrientering

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.