Hoppa till huvudinnehållet

Patric Rådberg ny tränare i Svanskog: ”Har saknat nerven”

Publicerad:
Patric Rådberg hoppar på ett nytt tränaruppdrag. Nästa säsong leder han Svanskogs IF. Foto: Privat

Svanskogs IF har gjort klart med en ny tränare. Åmålsbon Patric Rådberg med ett förflutet i bland annat IFK Åmål och Fengersfors IK kommer att leda laget nästa säsong.

– Jag har saknat nerven i matcher som verkligen betyder något, säger han.

Efter flera säsonger i klubben lämnar Johan Leandersson nu tränaruppdraget i Svanskogs IF. Nästa år återfinns han i IFK Åmål där han kommer att leda laget tillsammans med Bjarne Gårdedbratt. Efterträdaren i Svanskog går motsatt väg – Åmålsbon Patric Rådberg som tränade IFK Åmåls utvecklingslag förra året kommer att leda Svanskog i sexan nästa säsong.

– Det är alltid mer spännande att leda ett seniorlag än ett u-lag, säger Patric Rådberg.

Rådberg har ingen bakgrund i Svanskog men har en hel del erfarenhet från andra klubbar i trakten, både som spelare och tränare.

Från IFK Åmål

Moderklubben är IFK Åmål, där han spelade till han var i 25-årsåldern. Efter det har han även representerat Fengersfors IK, både som spelare och tränare.

– Jag minns att vi mötte Svanskog en del förr om åren. De hade ett bra lag då med bland andra Roy Olsson och Pecka Borglund.

Det senaste tränaruppdraget var alltså i IFK Åmåls utvecklingslag förra året. För några år sedan ledde han även Fengersfors IK i femman under tre säsonger.

– Nu blir det en ny serie och nya lag för mig, det känns kul.

Många förknippar annars Patric Rådberg med innebandyn i stan. Han var en av profilerna under storhetstiden i slutet av 80-, och början av 90-talet.

– Det var mycket innebandy då, en riktigt kul sport.

Gått utför för SIF

För några år sedan kvalade Svanskog till division 4. Sedan dess har det gått utför och i år kämpade laget i botten av sin division 6-serie. Nu hoppas Rådberg kunna hjälpa till att lyfta det stukade laget.

– Jag tänker att om man kan göra varje spelare lite bättre så blir laget mycket bättre.

Ett av Svanskogs bekymmer de senaste säsongerna har varit den tunna truppen. Räddningen har varit ett gäng spelare från Årjäng som anslöt efter att laget lagts ner där.

Patric Rådberg hoppas på att få se en del nya ansikten när träningarna drar igång i bollhallen i Åmål nu på söndag.

– Som jag har förstått det kommer de flesta att vara kvar. De är ganska många på pappret. Det är bara att försöka få med dem på träningarna.

Positivt intryck

Första intrycken i klubben är annars positiva, menar han.

– Jag har inte träffat spelartruppen än, bara pratat med fotbollssektionen. Men det verkar vara en välskött förening och ordning och reda.

Rådberg hoppas även få stöttning av någon assisterande tränare. Vem det blir är inte klart än.

– Jag har kollat läget lite med några som kanske kan vara intresserade. Bäst är väl om det finns någon med lokal anknytning, det är alltid uppskattat.

Artikeltaggar

ÅmålÅrjängFengersfors IKFotbollIFK ÅmålJohan LeanderssonSportSvaneholmSvanskogs IFTräning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.