Hoppa till huvudinnehållet

Karlberg korade sina första elmästare

Publicerad:
Prisutdelning till två välförtjänta segrare i Karlbergs första elmästerskap: Timmy Eriksson och Patric Elgersson. Här flankeras de av lärarna Samuel Albinsson, Robin Bergström och Anders Nilsson.
Prisutdelning till två välförtjänta segrare i Karlbergs första elmästerskap: Timmy Eriksson och Patric Elgersson. Här flankeras de av lärarna Samuel Albinsson, Robin Bergström och Anders Nilsson. Foto: Per Bäckström

I lördags, i samband med öppet hus på Karlberg, korades de historiska, första mästarna i Karbergsgymnasiets elmästerskap.

Patric Elgersson vann automationsklassen medan Timmy Eriksson tog hem installationsklassen.

– Det var roligt, säger Timmy Eriksson.

I samband med lördagens öppet hus på Karlbergsgymnasiet passade el- och energiprogrammet på att genomföra det första elmästerskapet för årskurs två.

Programmets två inriktningar, automation och installation, genomförde varsin tävling och efter att flertalet flitiga elever presterat riktigt bra i deltävlingarna utkristalliserade sig två finalister på vardera inriktning.

Finalen i automation var först ut och där ställdes Kevin Lövenhamn mot Patric Elgersson. I finalen gällde det att genomföra en lyckad hållkrets på snabbast tid, under läraren Anders Nilssons övervakning. Efter en jämn duell stod till slut metodiske Patric Elgersson som segrare.

Den andra finalen, i installation, blev en jämn kamp mellan Alvin Holmberg och Timmy Eriksson. Läraren Robin Bergström ställde finaldeltagarna lite, då det rörde sig om en relativt komplicerad trappkoppling. Trots en riktigt bra insats från Alvin Holmberg kunde hypersnabbe och fingerflinke Timmy Eriksson ta hem segern.

Timmy Eriksson i aktion, under överinseende av läraren Robin Bergström.
Timmy Eriksson i aktion, under överinseende av läraren Robin Bergström. Foto: Per Bäckström

På måndagen var Timmy Eriksson hemma och spelade gitarr. För ovanlighetens skull har eleverna en ledig måndag i och med att de var på plats på öppet hus under lördagen.

– Jag kände väl att jag var ganska lugn. Har man väl koll på vad man gör så brukar det gå ganska bra. Men man fick tänka till lite där i finalen, säger Timmy Eriksson.

På vägen fram till finalen genomfördes deltävlingar där det gällde att para ihop rätt verktyg vid rätt namn och rätt kabel vid rätt namn.

– Där hade jag alla rätt.

Du spelar gitarr också, är det tack vare gitarrspelandet som du är så fingerflink?

– Ja, det kanske är lite så, det gäller att vara smidig på båda.

Albin Holmberg presterade trots publikpress.
Albin Holmberg presterade trots publikpress. Foto: Per Bäckström
Läraren Anders Nilsson tillsammans med finalisterna i automationsklassen Kevin Lövenhamn och Patric Elgersson.
Läraren Anders Nilsson tillsammans med finalisterna i automationsklassen Kevin Lövenhamn och Patric Elgersson. Foto: Per Bäckström
 I automationsfinalen gällde det för Patric Elgersson och Kevin Lövenhamn att på snabbast tid sätta ihop en fungerande hållkrets.
I automationsfinalen gällde det för Patric Elgersson och Kevin Lövenhamn att på snabbast tid sätta ihop en fungerande hållkrets. Foto: Per Bäckström

Artikeltaggar

ElKarlbergsgymnasietLärarePrisutdelningarSkola och utbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.