Hoppa till huvudinnehållet

Moas Heja Mera och Global Cutthecrap segrade på Färjestad

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Dagfinn Aarum körde Moas Heja Mera till karriärens första seger på Färjestad. Här med Mats Petterssons Moas Lella Scott från seger i Årjäng. Moas Lella Scott är mamma till Moas Heja Mera.
Dagfinn Aarum körde Moas Heja Mera till karriärens första seger på Färjestad. Här med Mats Petterssons Moas Lella Scott från seger i Årjäng. Moas Lella Scott är mamma till Moas Heja Mera. Foto: Björn Martinsson

På en lite småkrävande bana körde Färjestad sitt lunchtrav på tisdagen.

Det blev framgångar från Åmålshästar där kallblodet Moas Heja Mera liksom Global Cutthecrap vann överlägset i sina respektive lopp.

Anne-Li och Mats Pettersson äger det sexåriga stoet som också tränas av Mats Pettersson med B-tränarlicens på Åmålstravet och hon kördes till seger av Dagfinn Aarum.

Dagfinn Aarum var resolut och körde till ledningen efter 300 meter och sedan var det aldrig några problem under vägen. Det sexåriga stoet höll några längder där framme och när mållinjen skar var det hela sex längder ner till tvåan Lyseng Oskar.

Detta var andra starten i karriären där Moas Heja Mera inledde med ett andrapris på norska Momarken.

Segertiden noterades till 1.33,9/2 140 meter och oddset blev låga 2,21.

Global Cutthecrap kom från seger på Axevalla och följde upp detta med ett styrkebesked nu på Färjestad. Körande Peter Zadel styrde på direkt i detta stora fält och kom på långsidan fram till ledaren Nova Bus.

Långt före i mål

Trots ett tungt lopp så gick det fyraåriga stoet i närkamp 400 meter kvar och inne på upploppet var greppet kopplat som upploppet ner drygades ut till fyra längder till bakomvarande Maui.

Segertiden blev 1.17,6a/2 140 meter och oddset 3,63.

Tränar Global Cutthecrap gör Åmåls Sofie Karlsson och ägare är Johan Rahmn och Björkil & Amnebyns Mjölk AB.

Bra dagsverken denna tisdagslunch också för Fixie som för Per Nilsson tog ett tredjepris i V4-avdelning 1 efter ett lopp i rygg på ledaren.

Samma löpningsförlopp fick också Good Express för Tom Horpestad i V4-avdelning 2 och även här ett tredjepris.

Prispengar blev det också för Åmålshästarna Mahara Star och Picture Perfect.

Artikeltaggar

Dagfinn AarumFärjestadstravetPer NilssonSofie KarlssonTom HorpestadTravV4Åmålstravet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.