Sportig invigning i Åmål: ”Kommer finnas lite av varje”

Publicerad:
Tore Karlsson från Team Sportia i Säffle var på plats när butiken i Åmål invigde sitt nya, bredare sortiment på onsdagen. Foto: Fredrik Tacacho

Nu går det att handla sportprylar i Åmål igen. På onsdagen invigde Bike nation sin nya sport-, sko-, och klädavdelning i butiken i gamla bryggeriet.

Sedan Intersport stängde butiken för två år sedan har Åmålsborna inte haft någon sportbutik på hemmaplan. Nu blir det ändring på det. I april tog Team Sportia i Säffle över Mak:s cykel och på onsdagsmorgonen invigde Åmålsbutiken, som går under namnet Bike Nation, sitt nya, bredare sortiment.

– Det här är ett behov som Åmål har haft länge, säger Tore Karlsson, en av medarbetarna.

Den tidigare renodlade cykelaffären har komprimerat cykelytan för att göra plats för ett basutbud i sportväg. Padel-, och tennisracketar, skateboardar, träningsredskap, bollar och längdskidor var några av sportprylarna på den lilla men välplanerade butiksytan.

”I mindre skala”

– Det kommer att finnas lite av varje – som i Säffle fast i mindre skala, säger Tore Karlsson, som liksom många andra kollegor kommer att jobba både i Säffle- och i Åmålsbutiken framöver.

– Det är bra för då kan vi fylla på med grejer från Säffle om det saknas något här, säger han.

Vilka produkter tror du att Åmålsborna har saknat mest att kunna handla på hemmaplan nu när stan inte haft någon sportaffär?

– Skor, kläder och jackor. Det är viktigt att det finns i Åmål.

Sortimentet i Åmål fylldes på in i det sista. Tore Karlsson lastade in högar av skor och jackor medan butiken fylldes av nyfikna kunder på onsdagsmorgonen.

– Det var folk utanför redan när vi vände på skylten klockan tio och sedan har det kommit folk hela tiden, säger Aire Kjellebäck, som även jobbade i butiken under Mak:s flagg.

Anna-Maria Axelsson uppskattar att det återigen finns en sportbutik i stan.
Anna-Maria Axelsson uppskattar att det återigen finns en sportbutik i stan. Foto: Fredrik Tacacho

En av de morgonpigga kunderna var Anna-Maria Axelsson som var på jakt efter en nya vinterkläder.

– Jag behövde en ny jacka och så var jag sugen på hur det ser ut här, säger hon.

I brist på lokal sportbutik har hon handlat i Säffle och på nätet de senaste åren, säger hon.

– Man vill ju vara solidarisk och handla lokalt. Jag är själv företagare och vet hur viktigt det är. Jag hoppas att det öppnar fler butiker här i stan, säger hon.

Även kunderna Håkan Byh och Inger Hansson passade på att kolla in utbudet under öppningsdagen.

– Vi är ute och går mycket så jag behöver nya skor, säger Inger Hansson.

Regn och rusk ska inte hindra Inger Hansson och Håkan Byh från att gå sina dagliga promenader. Inger var på jakt efter ett par nya skor på öppningsdagen.
Regn och rusk ska inte hindra Inger Hansson och Håkan Byh från att gå sina dagliga promenader. Inger var på jakt efter ett par nya skor på öppningsdagen. Foto: Fredrik Tacacho
Mats Kjellebäck som under flera år drev Mak:s cykel i lokalerna gjorde comeback i butiken på öppningsdagen.
Mats Kjellebäck som under flera år drev Mak:s cykel i lokalerna gjorde comeback i butiken på öppningsdagen. Foto: Fredrik Tacacho
Tore Karlsson fyllde på butiken in i det sista.
Tore Karlsson fyllde på butiken in i det sista. Foto: Fredrik Tacacho
På onsdagen var det invigning för Bike Nations nya avdelning.
På onsdagen var det invigning för Bike Nations nya avdelning. Foto: Fredrik Tacacho

Artikeltaggar

ÅmålButikerHandelKläderSäffleSkorSportTeam Sportia

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare