Hoppa till huvudinnehållet

Ännu en hedersam uddamålsförlust mot Arvika – sjunde raka förlusten för ÅSK

Publicerad:
Pucken studsar inte Åmåls väg. På onsdagen kom lagets sjätte uddamålsförlust för säsongen. Åmåls Jonathan Andersson i kamp om pucken med Arvikas Fredrik Hermansson. Foto: Jonas Aspetorp

De hedersamma uddamålsförlusterna börjar bli många för Åmåls SK. På onsdagskvällen föll ÅSK med 4–5 mot Arvika HC – lagets sjunde raka förlust.

– Jag tycker att vi har spelat bättre än poängen visar, säger Åmålstränaren Jonas Möörk.

Formstarka Arvika jagade fjärde raka segern medan ÅSK ville bryta den sex matcher långa förlustsviten när lagen möttes i Sparbanken Arena på onsdagskvällen. Och Arvikas segertåg skulle rulla vidare – men det blev en jämn match.

– Vi spelar match efter match där vi långa stunder är bättre än motståndaren, men vi får inte in pucken i mål, säger Jonas Möörk.

Efter en mållös förstaperiod kunde Arvikas Victor Berglind spräcka målnollan tidigt i den andra perioden. Michal Matiasko svarade med att kvittera tre minuter senare. Lagen skulle göra ytterligare varsitt mål i den andra perioden och det var helt jämnt, 2—2, inför slutperioden.

– Efter 40 minuter kändes 2–2 lite orättvist. Men det gäller att göra mål under de perioderna där vi är bättre, så man får lite arbetsro, säger Jonas Möörk.

Två snabba mål vände

I den tredje perioden började Åmål bäst. Med sitt andra mål för kvällen kunde Michal Matiasko ge ÅSK ledningen. Men med två snabba mål vände Arvika matchen. I numerärt överläge utökade Arvika sedan till 5–3. I slutminuten, när ÅSK tagit ut målvakten Linus Johansson, kunde Erik Cermak fastställa slutresultatet till 5–4. Åmåls sjunde raka förlust var ett faktum.

– Innan de gör de här tre målen på raken hade vi haft övertaget och borde haft några mål till. De får målen lite för lättvindigt. Det är den biten som vi pratar om, att jobba på hela tiden att vara lite smartare i vissa situationer.

Vad kan ni göra för att bryta trenden?

– Det är bara att fortsätta att spela som vi gör och få utdelning. Det gäller att få lite medstuds, då kan det vända ganska fort. Vi hade en sex–sju frilägen som vi missade mot Arvika. Vi kan inte skapa så mycket mer än gör, men det är klart att det blir frustrerande när vi inte får in pucken.

Målsättningen, att nå en topp fyra-placering, känns långt borta för tillfället för Jonas Möörks ÅSK. Arkivbild.
Målsättningen, att nå en topp fyra-placering, känns långt borta för tillfället för Jonas Möörks ÅSK. Arkivbild. Foto: Fredrik Tacacho

ÅSK hade inför säsongen målet att nå en topp-fyra placering i serien, vilket innebär kvalspel uppåt. Halvvägs in i grundserien, efter 14 spelade omgångar, ligger laget sist i tabellen, med 13 poäng upp till fyran Arvika HC.

Är det dags att revidera målsättningen?

– Ja, det är väl ganska självklart, med tanke på den situationen vi hamnat i. Nu gäller det att ta så många poäng som möjligt. Nummer ett är att ta oss upp från den platsen vi är på nu.

Hur är stämningen i laget efter alla förluster?

– Jag tycker att alla kämpar på ute på isen, men det är ingen som tycker att det är roligt att vara i den situationen som vi är i nu. Känslan vi har är att vi spelar match efter match där vi är minst lika bra som motståndarna.

Nästa chans att vända trenden är på onsdag då ÅSK tar emot Kil.

– Det blir en viktig vecka. Då har vi Kil hemma och sedan Hällefors borta. Då får vi försöka vända på det här.

Arvikas Linus Frost sätter Åmålsmålvakten Linus Johansson på prov.
Arvikas Linus Frost sätter Åmålsmålvakten Linus Johansson på prov. Foto: Jonas Aspetorp

Matchfakta

Hockeytvåan västra C

Arvika HC – Åmåls SK 5–4 (0–0, 2–2, 3–2)

Mål, andra perioden: 1–0 (21.38) Victor Berglind, 1–1 (24.33) Michal Matiasko, 2–1 (25.49) Emil Karlsson, 2–2 (32.03) Liam Dunda. Tredje perioden: 2–3 (42.29) Michal Matiasko, 3–3 (44.43) Linus Frost, 4–3 (48.23) Jesper Nordin, 5—3 (58.27) Felix Bråtner, 5–4 (59.43) Erik Cermak.

Utvisningar, AHC: 2x2. ÅSK: 4x2.

Skott: 30–30 (7–9, 10–11, 13–10)

Domare: Tobias Nederman

Publik: 142

Arena: Sparbanken Arena, Arvika

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKArvikaArvika HCErik CermakHockeytvåan Västra CIshockeyJonas MöörkSparbanken Arena

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.