Hoppa till huvudinnehållet

9 miljoner kronor satsas på utveckling av Mötesplats Steneby

Publicerad:
Mötesplats Steneby finns i Dals Långed där Stenebyskolan och HDK Valand/Göteborgs Universitet bedriver yrkes-, högskoleförberedande och universitetsutbildningar inom konst, design och hantverk.
Mötesplats Steneby finns i Dals Långed där Stenebyskolan och HDK Valand/Göteborgs Universitet bedriver yrkes-, högskoleförberedande och universitetsutbildningar inom konst, design och hantverk. Foto: Tommy Löfgren

Mötesplats Steneby i Dals Långed får drygt 9 miljoner kronor i fortsatt stöd från regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen fram till 2025.

– Det är mycket glädjande att regionen satsar på Mötesplats Steneby som är en av våra sex utvecklingsnoder i Fyrbodal. Noderna är våra nyckelaktörer när det handlar om utveckling av våra styrkeområden. Mötesplats Steneby får nu förutsättningar att fortsätta sitt viktiga arbete inom kulturdriven samhällsutveckling, säger Anna Lärk Ståhlberg, förbundsdirektör på Fyrbodals kommunalförbund i ett pressmeddelande.

”Välkommen satsning”

Förbundsordförande Martin Carling (C) applåderar också det fortsatta stödet.

– En välkommen satsning för lokal möbeltillverkning, hantverk och designprocesser som i förlängningen bidrar till Dalslands, Fyrbodals och även Västra Götalands utveckling, säger han.

Mötesplats Steneby

Mötesplats Steneby är ett samverkansnav för de kreativa och kulturella näringarna i Dalsland. Uppdraget är att medverka till att konstnärer och kulturföretagare ska kunna arbeta med det de är bäst på.

Mötesplats Steneby finns i Dals Långed där Stenebyskolan och HDK Valand/Göteborgs Universitet bedriver yrkes-, högskoleförberedande och universitetsutbildningar inom konst, design och hantverk.

Artikeltaggar

CenterpartietDals LångedDalslandDesignHantverkHDK-Valand vid StenebyMartin CarlingMötesplats StenebyNäringslivregionutvecklingsnämndenSamhälleStenebyskolanUniversitetVästra Götalandsregionen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.